selamlar,

dolaba kaldırıp sakladığım hasır şapkanın üzerine ağırlık gelmiş ve bir garip şekilde aylarca katlı durmuş. Çıkarınca tamamen düzelelemedi, katlandığı yerlerde izler kalmış ve tam o yerler açılıp düzelmiyor bir türlü.

İnternette aratınca kolalama yöntemi gördüm hep ama şapka yumuşamadı, amacım sertleştirmek de değil, o nedenle tam uymuyor herlde bana bu olay. Nasıl bir çözüm uygulayayım da düzelteyim bu şapkayı sizce?

 

Bildiğimden değil, benimki sadece bir fikir:

Gazete kağıdından top yapıp içine koyduktan sonra ütü ile (tabii ki ütüyü değdirmeden) yüksek buhar verseniz düzelir mi acaba?

strawberry first

Terziye gidip sanayi ütüsü bastırtın. Cos cos. Düzelir bence

geveze yazar

ben de fikir yürütüyorum sadece gazete kağıdından top yapıp içine koyduktan saç kurutma makinasını tutunca düzelir belki.

naksidil

içine girebilecek oval bir nesne bulunur sonra şapka tamamen ıslatılır iyice ıslanıp şekil almaya müsait hale gelince nesne içindeyken kurumaya bırakılır. böyle şekil verilebilir.

illegalstar

Yani yamulan yerleri sadece kubbe kısmı değil, siperliği de katlanmış :( Hatta esas belli olan kısım siperlik diyebilirim, düz gitmiyor, hafif zigzagımsı ilerleyip düz gidiyor, sonra tekrr bir yamukluk falan. Press ütü fikri güzel gibi ama bulabileceğim bişey değil buralarda :( Biraz daha araştırayım bari.

Çok sağolun önerileriniz için!

loveinaflipbook
1

mobil görünümden çık