[q]
(4) 

Satrançta Gelişmek

zen1th #1584811
Merhaba,

2 yıldır satranç oynuyorum. Chess.com'da 10dk rapid'de elom 750 civarı. (çok düşük biliyorum :( ) Chess.com'un neredeyse tüm eğitimlerini yaptım. Düzenli bulmaca çözüyorum, ama bir türlü seviyem ilerlemiyor. Maç analizi de yapıyorum, hatalarıma da bakıyorum nafile.

Sizce özel ders alsam fark eder mi? Ya da özel ders almaya değer mi?

Teşekkürler.

 

Valla boşuna practice make perfect dememişler. Lichess bunun için harika bir uygulama. Maçları izleme, bilgisayara karşı oynama, açılış ve hamlelerle ilgili konu açıklama bölümleri vs var. Ben de biraz daha fazla zaman ayırmak istiyorum umarım başarabiliriz:/

Amaranta ursula

zaten yapılması gerekenleri yapıyormuşsunuz ama bence rapid yerine daha çok klasiğe ağırlık verin bence asıl gelişme klasik oyunu daha çok oynadıkça oluyor.

benim de yaptığım hata sürekli blitz atmam. blitzde ilerliyorsun ama rapidde falan üzüyorlar sonra.

ha klasik oynamak da günümüz dünyasında ciddi iş.

AlsterWasser

satranç elosunda yükselmek istiyorsanız yenile yenile oynamayı öğrenip kazanmaya bakacaksınız. ben sürekliğ oynayarak blitz'de 1 senede 900'den 1500'e geldim. hatta bullet'ta 1800 takılıyorum. ama günde min. 1 saat oynuyordum, çok yenildiğim de oluyordu kazandığım da.

size tavsiyem açılışları öğrenmeniz, her oyun belli bir açılışa göre oynamanız. zamanla rakibinizin açılışlarını da tanımaya başlar hamlelerinizi buna göre şekillendirirsiniz. youtube'da gotham chess'in opening serilerini öneririm.

beatbox yapan metalci

Youtube'da güzel bir satranç kanalı bulmuştum. Youtube'a bakın.

Ben satrancı ikiye ayırıyorum.

1. İleri zeka seviyesi. Bu çalışarak gelemeyeceğin bir seviye. En zor durumlarda kazanabilen kişilerin seviyesi. Bu kişilerin yaptıklarını sadece kopyalayabilirsin. Bunun için geçmiş maçları izlemen ve bunlardan ders çıkarman gerekiyor.

2. Ortalama zeka seviyesi. Bu seviyeye çalışarak gelebilirsin ama yendiğin kişiler bu seviye ve bu seviyenin altı olur.

Özel ders yerine video izle derim.

dissendium
1

mobil görünümden çık