Sonunda bu da başıma geldi :)

Büyük bir kurumun içerisinde 16 kişilik bir birimiz. Ve birim yöneticimden hoşlanıyorum.

Ben 35, o 37 yaşında. İkimiz de uzun zamandır yalnızız. Bildiğim kadarıyla onun casual takıldığı biri vardı ama sanırım o da bitti. Kendisi tam bir minnoş anadolu çocuğu zaten, gerçek aşkı bekliyor tatlışım benim.

Tabi ki emin olmamakla birlikte kendisinin dikkatini çektiğimi düşünüyorum, zaman zaman ufak bakışlarını falan yakalıyorum.

Şimdik, böyle durumlarda mevzuyu ilerletmek için ne yapmak lazım? Baya kurumsal bir yerde çalıştığımız için, ayrica is yerinde duygusal ilişkilere çok sıcak bakilmadigi için açıktan yürümek kolay değil.

Taktik ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Kendisi böyle bir durumu deneyimlemiş ve başarıya ulaşmış suserlar varsa deneyimlerinizi duymak isterim.

Tabi belirtmeyi unutmuşum, ben kadın tarafıyım o erkek.

 

Cuma iş çıkışı bir şeyler içelim de. Sohbetin gidişatına göre hareket edersin. Baktın bir şey çıkmayacak, ikcı aysel hanım da ne kadar uyuz ya falan geyiği yapar dağılırsınız.

cay koy geliyorum

Bire bir kaldığınız anlarda ona küçük ödüller verin. İş ortamınızı bilemiyorum ama bir şekilde ekipten kimseye fark ettirmeden beyefendinin aklına "lan bu kadın bana yürüyor mu?" düşüncesini işletmek gerek.

Ast - üst ilişkiniz olduğu için, yine bire bir kaldığınız bir ortamda verdiği bir iş için mesela "emredersiniz efendim" tarzı BDSM soslu bir cevap verebilirsiniz, espri katarak tabii.

İş gezisi falan ayarlama durumunuz yok mu? O zaman her şey çok daha kolay olabilirdi.

pispinti

@cay koy direkt anlaşılır yazdığım, hiç böyle bir pratigimiz yok çünkü kurumda. Ayrica adam sehrin bi ucunda oturuyor ben öbür ucunda. Ortak bi kahve içelim falan deme mekanı da yok yani.

banusa

@pispinti iş gezisi durumları var aslında ama yalnız gitmiyoruz, hep birileri oluyor. Hatta yakın zamanda da var ama ekip dışından 2 kişi daha gelecek, 4 kişi maaile gideceğiz yani.

banusa

37 yasina kadar hicbir erkek minnos anadolu cocugu olarak kalmaz. özellikle de son bilinen iliskisi "casual" olan biri.
gercek aski bekliyor falan demissin kusura bakma ama hayal kuruyorsun biraz sanki...

is disinda bulusma ayarlamaya bak derim. ofiste bir cacik olmaz. friendly bisi olsun. mesela ikea mobilyasi kurmak? daha sonrasinda da kahve icmek, yürüyüs olabilir. adam bunlara hic yesil isik yazmazsa da istemiyor demektir.

robert bosch

bu konuda hiçbir deneyimim yok, önce aranızda iş dışı ufak sohbetler gelişmeli diye düşünüyorum. bu konuda o adım atmıyorsa siz atın. gündemden bi konu açabilirsiniz, iş dışında nelerle ilgilendiğini sorabilirsiniz (bunu biraz da siz bileceksiniz). bu küçük konuşmalarda onun yaklaşımına göre (nasıl karşılıyor, konuşmaya devam ediyor mu, size bir şeyler soruyor mu vs.) devam edeceksiniz.

tabii lan manyak mısın

Öncelikle işler düşündüğünüz gibi ilerlemezse noktasında çalışma hayatınızın etkilenip etkilenmeyeceğini iyi kritik etmeniz gerekiyor, kurumsal ortamlarda ast üst duygusal ilişkisi özellikle beyazyaka da hoş karşılanmayıp iki tarafın da ayağını kaydırabilecek bir falso olarak değerlendirilir malum...

apocalipy

Bu işin sonu yaş, baştan söyleyeyim. Zamanında böyle kurumlardan birinde üst düzey yönetici olarak çalıştım. Şöyle alternatif senaryolar olabilir:
1- Mevzuyu ilerletirsiniz. Yönetici sizinle de “casual” takılır. Bir bakarsınız bir başkadı da var hayatında. İK’ya gidersiniz. İkinizi de işten çıkartırlar (önce onu)
2- Mevzuyu ilerletirsiniz, yakın iş çevresi buna uyanır. İK’ya şikayet eder. İkinizi de işten çıkartırlar (önce sizi)
3- Mevzuyu ilerletirsiniz, yakın iş çevresi buna uyanır. Diğer yöneticilerden birine dedikodusunu yapar. Diğer yönetici sevgilim sandığınız yöneticiyi uyarır, bir bakmışsınız ki “performans” sebebiyle yöneticiniz işinize son vermiş
4- Yöneticiniz büyük ihtimalle yukarıdaki üç senaryoyu aklına getirdiği için size yürümüyor. Şansınızı zorlamayın.

SiyamkedisiZorro
1

mobil görünümden çık