Merhaba Sayın duyurucular,

Çekya'da akademik bir eğitime katılacağım. Masraflarım ulusal ajans hibesi ile karşılanacak. Eğitim 15 temmuzda ancak, en yakın vize randevusu eylül ortasında. Bu durumu çözmenin bir yolu var mı?

Çalıştığım üniversitenin uluslararası ilişkiler ofisi konsolosluğa mail atmamı önerdi. Bu yolla sonuç alabilir miyim sizce?

 

Sık sık kontrol edip, iptal randevu kovalayın.

Konsolosluğa mail atın elbette, bir zararı olmaz. Net ve neden gitmeniz gerektiği ile ilgili güçlü kanıtlar içeren bir mail atın.

jülsezar

şöyle bir niyet mektubu yazın.
sizin durumunuza uygun hale getirin gerekli yerleri.

Örnek niyet mektubu:

……. İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞUNA

Sayın ilgili,

Ben …... Kimlik numaram …...’dur. ….. - …… tarihleri arasında ülkenizi turistik amaçla ziyaret etmek istiyorum.

…… yılından beri çalışma hayatım aktif devam etmektedir, şu anda da ….. şirketinde …….. pozisyonunda tam zamanlı olarak çalışmaktayım. Daha önce ……’da bulundum ve ……. ‘de …….yı ziyaret ettim. Seyahat etmeyi ve yeni yerler keşfetmeyi çok seviyorum.

Yolculuğum sırası ile ……. tarihinde “…..” PNR numaralı İstanbul-…… uçuşu ile başlayacak olup, …… (tarihler) ve …….. (tarihler) şeklinde devam edecektir, son olarak ……. tarihinde “……” PNR numaralı ……-İstanbul uçuşumla ülkemize dönüşüm ile son bulacaktır.

Seyahat Detayları:
1- ……. tarihlerinde …(şehir)…..’da ……(otel)……’de konaklayacağım.,
2- Gezecek yerlerinizi buraya maddeler halinde ekleyebilirsiniz
3- ……… tarihinde “……” PNR numaralı Flixbus otobüsü ile …….şehrine geçeceğim.
4- ……..’da kesinlikle önerilen ……….. deneyip …….. tarihinde “…..” PNR numaralı uçağım ile 5.35 pm de ülkeme dönmek için yola çıkacağım.

Uçak biletlerimi ve otel rezervasyonlarımı, size teslim ettiğim evraklar arasında bulabilirsiniz.

Seyahat sırasında oluşacak bütün masrafları bireysel olarak karşılayacağım, bu kaynakla alakalı gelir durumumu gösteren gerekli tüm belgeleri başvuruma ekledim.

Seyahatim sırasında, ülkenizin geçerli tüm vize ve göçmenlik kurallarına uyacağıma söz veriyorum. Kaldığım süre boyunca hem …..’nın hem de ……’nın yasa ve yönetmeliklerine saygı göstereceğim.

Gereğini arz ederim.

Ekler:

Adı Soyadı:
Pasaport No:
TC Kimlik No:
İmza:

illegalstar
1

mobil görünümden çık