Ömrümün %90'ını yaşadığım memleketime geldim. Müthiş sıcak, şu anda Google hava durumu aşırı sıcak uyarısı veriyor. Hissedilen sıcaklık 32. Nem %89.

Ben ömrümün ezici çoğunluğunu klimasız şekilde nasıl burada geçirdim?
Şu an 22 dereceye ayarlı klima önünde yazıyorum bunları. Kapıyı açıp odadan çıkınca aşırı sıcağın içine dalmış şekilde nefessiz kalıyorum. Fakat nasıl senelerce klimasız yaşadım burada?

Ahmet Hamdi Tanpınar insanoğlu, insanoğlunun cehennemidir derken bizim memleketten habersizdi demek ki.

 

Valla ben parkeye yapisiyorum. Eridiğimden olabilir:/ bizde de klima var ama hava artık o kadar sıcak ki klima da bir yerden sonra hararet yapıyor sıcak hava üflüyor.

Amaranta ursula

@Amaranta ursula,
Gelir gelmez klima aldım ama kurulumu sıkıntılı oldu bende klima ustası oldum. Sizin klimaya gaz basmak gerek.

pavlis

Ahmet Hamdi Tanpınar ne güzel demiş yaa. huzur'u okudum ama bu sözünü yeni duydum. neyse ben çok şükür gecesi püfür püfür bir iklim bölgesinde yaşıyorum. ama bir keresinde gecesi gündüzü aşırı sıcak bir iklim bölgesine misafir olmak zorunda kalınca, buzluğa ufak pet şişeleri atıp tıpkı kışın sıcak su torbasıyla ayaklarımı ısıttığım gibi bunla da işte soğutmuştum. azcık işe yaramıştı ama en güzeli serin bi alan buluyorsunuz çok gayret edince. o alanı bulunca hemen uykuya dalın.

geveze yazar

küresel ısınma?

motosiklet burclu adam

Yok hocam hep böyle sıcaktı

pavlis

Sıcağı kabul edeceksin. İnsan alışıyor. Sürekli klimalı ortamda kalırsan vücut ona alışır. Dışarısı daha da sıcak hissettirir.

www.cdc.gov


Acclimatization is the beneficial physiological adaptations that occur during repeated exposure to a hot environment. These physiological adaptations include:

Increased sweating efficiency (earlier onset of sweating, greater sweat production, and reduced electrolyte loss in sweat).
Stabilization of the circulation.
The ability to perform work with lower core temperature and heart rate.
Increased skin blood flow at a given core temperature.

gabe h coud

Eskiden bu kadar nüfus yoktu bu kadar betonlaşma yoktu binalar arasında boşluklar olurdu tahammül edilebilirdi.

doharkoman
1

mobil görünümden çık