kayınvalidemi yemeğe çıkardım gideceğimz yere kadar otobüs yok araba da bende değil. bir 20 dakika yürüdük güneşte var evet. söylendi ama yemeği de çok beğendi. dönüşte saflık yaptım daha kestirmeden götüreyim derken yolu uzattım ve üstelik burası yokuştu ama sonra bi şekilde götürdüm eve. elim ayağım dolaştı çünkü sürekli şikayet etti.
eve gelince bunu gelene anlatıyor geçene anlatıyor. işte şöyle uzamış yol böyle yorulmuş.

kayınvalideme bir daha asla kendisiyle yola çıkmayacağımı söyledim ki; o da zaten benle gelmeyecekmiş.

bende sinir oldum en son eşime patladım, o da yaşlı idare et falan dedi haklı..

en üzüldüğüm konu adamı arada bıraktım güzellik yapayım derken. böyle durumları nasıl idare ediyorsunuz.

 

Keşke bi taksi tutmayı akıl etseydin dönerken :/

grimavi

@grimavi, tuttum eve ulaştırdım zaten.

geveze yazar

Taksi tutmalıydınız +1

Bir şey yapılıyorsa tam yapılmalı bence.

ruhen hastayim ben

@tnz, evet takmamayı annemden öğrendim zaten. akşama kadar el pençe divan dursam yine de vefasız evlat oldum yanında. antremanlıydım da belki bu teşekkür eder mutlu oluruz diye umut ettim. ve inan hoşnut kalmaması zerre ilgilendrmiyor beni.

ama ihtiyacı olunca evlatlık vazifemi yaparım çünkü vicdanım var.

geveze yazar

Bu kadar da yüzüne vurulmaz insanın.

Art niyetli insan bir insanın hatasını bu kadar anlatır.
Düşman askeri misiniz siz.



Hatanız taksi akıl edememe olmuş.

jülsezar

böyle günlük hayatta başımıza gelebilecek negatif şeyleri sanki hata gibi yüzüme vuran insanla ben bir daha görüşmem. Cidden hayatımdam çıkartıyorum. Kayın validem olsa tabi ki çıkaramam hayatımdan. Ama bu art niyetli davranışına tekrar maruz kalmamak için iletişimi ve etkileşimi inanılmaz sınırlarım.

Bir de ben direk koyarım mesafemi, böyle senin gibi umursamam.

Özellikle kayın valide ve kayın pederler gelin ve damatlarına karşı bence çok dikkatli olmalılar. Eve gelmiş bir misafir gibi davranmalılar. Ayıp olmasın diye herkes sözlerine dikkat etmeli.

Fazla samimiyete gerek yok. Siz de durumun gidişatına göre en uygun şekilde davranmışsınızdır. Sizin iyi niyetli çabanıza rağmen yolunda gitmeyen durumlar varsa “olur öyle şeyler” diyip geçilmeli. Hayatın her alanında bu böyle.

zimbirik

Evli değilim önce onu belirteyim.

Sağlıkla ilgili durumları olabildiğince sorunsuz atlatacak şekilde hareket etmeye uğraşırım. Gerekirse taksi tutarım mesela. Hatta, bayramdan önce teyzem, anneannemin kabrini annemle beraber ziyaret etmek istedi, annem bensiz çıkmadığı için ben de gittim fakat annemin hareketi çok kısıtlı, teyzem de sıcaktan aşırı bunalıyor ikisinin de akciğer sıkıntısı var. Bizim arabamız da 30 yıllık araba, klima yok her şey el marifetiyle. Yani araba hem yorucu hem çok sıcak. Anneme dedim ki teyzemin evine varınca taksi tutalım kabristana taksiyle gidip gelelim, teyzem de sen de rahat edersiniz. Annem de taksinin sadece gidişi 500 lira tutar dedi istemedi. Netice teyzem bizim arabaya razı oldu.

Yaşlılar hem dinç hem sağlıklı değillerse olabildiğince yormayacak şekilde davranmak en iyisi oluyor. Ama bu kadar söylenmesi anlatması da hiç hoş değil, çocuk mu bu canım sağa sola şikayet eder gibi kreş arkadaşını...

Kayın validenin yaşlılığına verip takmamak mantıklı olur ama üzüldüğünü ona belletmek de lazım. Samimiyet ve sevgi dili en önceliklisi, ama olmuyorsa zararsız bir üslup geliştirmek de uygun olur...

muhayyer divan

Bi de yani bir anne olarak diretebilirdi kızım taksiye binelim bu sıcakta yürüyemeyeceğim ben hiç takatim yok diyebilirdi. O niye bu şekilde davranmış anlamadım. İlgi bekleyen oğlan anası işte.

muhayyer divan

şikayet etçek başka bir şey bulabilir gibi bir profil var kayınvalide de
uzaktan sevmek, hatasız oynamak, maruz kalınca samimi olmak çözümler

bir soru sorcam
1

mobil görünümden çık