[q]
(3) 

Diamond Tema olayı

Mirket #1584714
Şahıs bana çok itici geldiği için bugüne kadar hiçbir videosunu seyretmedim.
Şu an gündemdeki konuyla ilgili her yerde bölük pörçük bir yığın şey karşıma çıkıyor. Haddinden fazla yoruma boğulmuş şeyleri de okumayı hazetmiyorum.

Savcılık tarafından konu edilen cümleler şu linkteki şu videonun şu saniyesinde geçen şu cümlelerdir diye beni aydınlatır mısınız?

Kesinlikle yorum beklentili bir soru değil. Lütfen yorum yapmayın.

 

şeriatın tartışıldığı programda diamond tema karşısındaki asrın tok'u resmen bilgi birikimiyle ezdi geçti. video yayınlandıktan sonraki ilk 24 saatte programdan birçok kesit yayınlandı ve videolar viral oldu, şeriat savunucuları bu durumdan çok rahatsız oldu. islamcılar tarafından "bi ateist bile şeriatı asrın'dan daha iyi savunurdu" yorumları çokça yapıldı. programın sunucusu bile asrın'a hiç çalışmadan gelmişsin diye sitem etti.

diamond'ın bir anda popülerleşmesi, kendisinin aynı zamanda atatürkçü milliyetçi bir kimliğinin olması belli kesimleri rahatsız etti. aradılar taradılar islam dünyasında sahih kabul edilen buhari'nin hadislerinin tartışıldığı dakikaları öne sürerek tutuklama talep ettiler. bahsi geçen tartışma videonun 1:19:37.'si saniyesinde başlıyor. youtu.be

beatbox yapan metalci

Genel olarak islam şeriatı ile yönetilen ülkelerin mevcut durumu ile ilgili yapılan (yani gerçeğe dayalı yorumlar) ve geçmişteki konu başlıkları ile ilgili olarak hadisler üzerinden yapılan desteklerden insanlar rahatsız oldu. Çünkü yalanlanamaz ve videoda da dendiği gibi sadece Türklerin bahane üretmeye çalıştığı konular. Bu sebeple çeşitli mecralarda şikayet ettiler. Halkı islam düşmanlığına yöneltmek temelli olarak. Başörtüsü ve kapanma konusu da geçti ama oradan şikayet değil genelde laf çarpma şeklinde dönüşler oldu. Videoların bu kesitleri ile de gündem oldu biraz aslında.

Bunun üstüne "pastanın üstündeki çilek" denen, peygamber ve pedofili konusu. Diğer hiçbiri olmasaydı bile şu sonuncu için zaten soruşturma başlatırlardı herhalde.

Adalet bakanının "İslam dini ve sevgili Peygamberimizle ilgili tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez" açıklamasındaki islam kısmı ilk paragraf, peygamber kısmı ikinci paragrafta. İlkinin belirli bir zaman dilimi yok, video geneli. İkincisi ise @beatbox yapan metalci'nin verdiği an ile başlıyor.

nawar

Her biri hakkında yerli yabancı çok sayıda makale yazılmış konularla ilgili kendince fikir yürütmeye çalışırken soru sormak bahanesiyle İslam peygamberini tezyif etmeye yeltenince hakkında soruşturma açılmış.

Programdaki tanımadığım her iki kişi ve yapımcı ilgili suç bakımından soruşturulsa yeridir.

hebanon
1

mobil görünümden çık