Başlayınca maymun iştahlılık yapıp iki günde bırakmayacağımı farz ederek yorumlayalım.

Raket alayım diyorum, o mecbur tabii. Ama bunu iyi bir ürünle ve ikinci elden halletmek istiyorum. Tenis ona göre olmayan tipler, sıfır alıp az kullandığı raketini sahibinden hariç hangi mecradan satışa koyuyordur?

Ayakkabı şu aşamada çok lazım mı? Sanmıyorum. Giymediğim new balance´lar var, onu kullanırım, herhangi dezavanjı olacağını sanmam.

Üçer çift şort-tişört alacağım sırf tenis oynarken gitmek için. Çok terletmeyecek şekilde hangi marka ve kumaş cinsini önerirsiniz? Absürt paralar ödemek istemiyorum, marka takıntım yok

 

"iki günde bırakmayacağımı farz ederek yorumlayalım". Bence bunu farz etmeliyim siz kendiniz deneyin. Çünkü raket ve diğer şeyler biraz pahalı. Benim tavsiyem önce en amatör düzeyde raket almanız ve onunla başlamanız. Önce bi eğitimini alın başlayın. Başlangıçta ne tarz bir raket kullanmak isteyeceğiniz şekilleniyor. Kimisi ağır kontrollü kimisi daha atak raketler kimisi dengeli istiyor. Ama dediğim gibi buna kendiniz karar veriyorsunuz. En baştan gözüme kestirdiğim iyi bir raketi iyi ki almadım diyorum. Şu an o raketi alsaydım kolum felçti :D

Decathlon'daki amatör raketleri alın kullanın. Amatör düzeyde normal bir spor/koşu ayakkabısı kafi. Şort için nike'ın içinde şort tayt olan modellerini tavsiye ederim. Terleme, koşma vs gibi durumlarda bacak arasını çok rahatlatıyor.

www.nike.com

not: 4 arkadaş tenise başladık. en az istekli olan bendim biraz zoraki gittim. başlangıç eğitimini aldıktan sonra tenise bir tek ben devam ettim :) Raket alan arkadaşlarım daha sonra satmakla uğraştı ben ise ilk eğitimden sonra isteğim raketi alıp devam ettim.

ilgeru

En önemlisi hevesli bir arkadaş bulmak. Her tenis oynayışın hocayla para karşılığı olmasın. Arkadaşla bol pratik yapın. Ayakkabı, kıyafet önemli değil başlangıçta. Wilson Blade 98 - 18/20 en çok tercih edilen model. Ben ilk eğitim sonrası almıştım.

gabe h coud

Temel vuruşlar için biraz ders olmak önemli. İlk seviyede pahalı olmayan başlangıç raketi iş görür. Seviye ilerledikçe kortta daha aktif oldukça hocanin yönlendirmesi ile profesyonel rakete geçebilirsiniz. Ve daha dayanıklı olduğu için tenis ayakkabısı. Bence mümkünse eski ayakkabı giyin başlangıçta, yıpranıyor çünkü.
Kıyafet olarak domyos, puma f/p oranı düşük. Senelerdir kullanıyorum.

piranase
1

mobil görünümden çık