Efendim şöyle acayip bir sorunum var.

Aspiratör ün yanında bir priz var blender i oraya takip çalıştırdığımda aniden Aspiratör çalışmaya başlıyor. Aspiratör normal şartlarda dokunmatik dokunmadığın sürece çalışmıyor.

Blender çalışırken arada kablosunun takılı olduğu prizden kıvılcım da atıyor. Blender i çalıştırıyorum tahminen 30 saniye sonra pat diye Aspiratör çalışmaya başlıyor.

Çok yüksek elektronik mühendisliği sorusu.

 

Elektrik paneline gidip prizin sigortasini bulup kapatin. Muhtemelen kisa devre yapiyor. Kablolar yanlis baglanmis ya da bir sekilde birbirine temas ediyor olabilir.

Aletleri prizden cikarirken elleriniz islak olmasin, ayaginizda lastik terlik olsun. Aslinda oldukca basit bir is ama bir elektrikci ararsaniz iyi olur. Ben olsam o prizi degistirirdim.

thetruenorthstrongandfree

aspiratörün dokunmatiği kapasitif bir algılayıcı. yani aslında hassas ve düşük seviyeli elektrik sinyallerini okuyan bir devre. oraya parmak dokununca oluşan değişimi algılıyor.

blender muhtemelen fırçalı bir elektrik motoru ve çok fazla elektriksel gürültü üretiyor.
aynı prize-hatta çok yakından bağlı oldukları için bu gürültü direkt aspiratöre gidiyor. o meret de bu gürültüyü biri dokundu diye algılıyor.

çözüm blenderi başka prize takın. kıvılcım çıkaran prizin kontakları gevşemiş. onu atıp kaliteli marka (viko-mutlusan vs.) bir priz ile değiştirin.

orpheus

kedidir kedi

cooperr
1

mobil görünümden çık