Oto Tamircilerine güveniyor musunuz? Bir araç tamircisi seçerken nelere bakıyorsunuz nasıl buluyorsunuz? Güvenmiyorsanız neden güvenmiyorsunuz? Bu konuda benimle tüm bildiklerinizi paylaşırasnız çok sevinirim. Bir proje üzerinde çalışmak istiyorum ve detaylı bir araştırmaya başlamak istiyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.




 

- Kendim taniyorsam veya guvendigim biri referans olmussa guveniyorum. Ancak gene de arabayi birakmak istemiyorum, 5-6 saatlik is ise sabah birakip aksam almayi tercih ediyorum.
- Dikkat ettiklerim, aradiklarim: sorumluluk sahibi olmasi, yanlis bilgiler vermemesi, dinlemesi(bu maalesef standart sanayi esnafinda zor bulunuyor), hata varsa kabul edecek omurgaliligin olmasi ve isini temiz yapmasi.
- Neden guvenmiyorum: ustalara ozel degil para isin icine girdi mi guvenmemek cok normal, cok insan parasi soz konusu olunca yalan soyleyebiliyor. Onlari bu hale getiren de biraz ortam tabii suclama yok burada, musteri profili de ustalar kadar guvenilmez olabiliyor. En buyuk guvenmeme sebebim de ekside okudugum bir entry sonrasinda ortaya cikti, araci birakirken yasal bir kayit ile birakmiyoruz, arac sahibi olarak bir olumsuzlukta sorumlulugumuz oluyor. Sanayi islerinde aracin basinda mumkunse durmak lazim.
- Bu tur problemlerden kacinmak icin de genelde ayni insanlarla calismaya gayret ediyorum. Bir noktada durustluklerinden suphe edersem bir yere gitmeyi birakabiliyorum.

mbond

Araç tamircilerine güveni gösterebilecek unsur hususunda rastgele bir il seçerek Google mapstan ilgili iş yerlerine yapılan yorumlara bakılabilir.
Bilgisizliğimizi gösteren sorularımız ve tavırlarımız karşı tarafa çakal gibi davranma imkanı veriyor maalesef.

Egzoz muayene için daha geçen gün bir arkadaş bir oto tamircide yok yere 2,500 TL ödedi. Test değerleri limitin üstündeymiş vs..demişler kendisine.
Başka yerlere uğradığında aslında çok daha uygun fiyata sorunun giderilebileceği kendisine söylenmiş.

Sürekli para kazanma hırsı, hangi meslek grubunda olursa olsun karşı tarafın aldatılmasına, fahiş fiyat vermeye kadar gidebiliyor.

Hasta birinin ameliyata girmeden farklı daha uygun tedavi yöntemlerinden biriyle iyileşmesi ile aracın motorunu indirmeden basit bir tamirle aracı onarmak arasında nitelik farklı olsa da mantık olarak bir fark yoktur.

diyecevaplandı

Bunu yazarken üzülerek yazıyorum fakat Türkiye'deki hiçbir şeye güvenmiyorum çünkü iş ahlaki yeteri kadar gelişmiş değil her şey maddiyat odaklı dürüst, ilkeli erdemli inançlı insan yok olanıda toplum yoldan çıkarıyor zaten. Özellikle oto tamircilere hiç güvenmem tamir işi olanlara pahalıda olsa stres yaşamamaları için yetkili servislere gitmelerini tavsiye ederim.

doharkoman

Güvenmiyorum. Çoğu arıza tespiti yapamıyor. Sağlam parçayı söken sonra da onu satan çok duydum. İşçiliklerinin garantisi yok. Yapamazsa yapamadım demiyor ücreti iade etmiyor.

Topalordek

güvenmiyorum çok büyük kısmı düşünerek değil ezbere iş yapar, bir yeri yaparken başka yeri bozar.

tanıdığım, bildiğim güvendiğim bir servis var işlerimi orada yaptırırım. orası olmasa yetkili servise giderdim. yağ değişimi, periyodik bakım gibi temel işleri çoğu özel servis yapar sorun çıkacak kadar komplike şeyler değiller.

orpheus

50 tane tanıdığım usta varsa güvendiğim 5 tanesi falandır. Araç ve motosiklet topluyorum hobi olarak, ağır işler haricinde de sanayiye gitmem, kendim yaparım. En genç aracım 20 yaşında ondan çok haşır neşir oluyorum. Çok referanslı ustalar bulmaya çalışırım ya da güvendiklerimin yönlendirdiklerine giderim.

Önce ufak işler isterim tutumuna bakarım, is beğenmeyen tipse hiç ısrar etmem çıkarım. Para konusunda pazarlık yapmam zaten yüksek söyleyen adam ya işi yapmayacaktır ya da işi sündürecektir.

Proje işine gireceksen çok sabrın olması ve haftada en az 3 günü sanayide geçirmeye hazırlıklı olman lazım. Ustaları hoş tutup idare etmen lazım yoksa işin ortasında bırakıp gidenler çok olur, parçaların kaybolur vs vs. Her kola aynı anda saldırırsan çok dağılır takip edemezsin. İşi parçalara böl, yürüyen, elektrik, motor, kaporta,boya vs gibi. Biri bitmeden diğerine geçme, parçaları mümkünse sen muhafaza et.

mirty

zamanında ben de bir broadway vardı temiz bir araba üzerindeki parçalar orjinal. bir usta kaşla göz arasında orjinal parçayı, çıkma bir parça ile değiştirmiş. sonradan haberim oldu. çoğuna güvenmem.

komando kani var bende
1

mobil görünümden çık