Arkadaslar merak ediyorum. İstanbulda yasiyorum. kime selam versem dolandirici olmus. Bir tane uc kagit yapmadan bisey satan adam gormek nasip olmadi uzun suredir.

Merak ettigim soru şu, sadece istanbul mu boyle yoksa Tr nin heryerimi artik boyle? Siz ne dusunuyorsunuz?


 

Normalde de çok etik - ahlak anlayışı olan bir esnaf kültürümüz yoktu zaten. Enflasyonist ortam herkesi daha da "Herkes tuttuğunu öper" moduna soktu.

salihdt

Bir büyüğümüzün 'Benim memurum geçinmenin bir yolunu bulur.' dediği günden bu yana bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmadı.

Mirket

İstanbul'da daha yaygın diyelim fakat Türkiye'de insanlar şaşırmış durumda toplum çok kötü durumda hiç bir ahlak etik yok neredeyse para için her şey yapılır olmuş durumda. Konu ahlaki yozlaşma ekonomik sorunların ahlaki yozlamada payı olsa da bir yere kadar. Türkye'den çok kötü durumda olan insanların Türkiye'de ki asgari ücretin dörtte biri oranında maaş aldığı ülkelerde bu ahlaksızlık fırsatçılık yalan dolan yok. Dizilerde sosyal medyada sürekli insanlara ahlaksızlık aldatma yalan dolan sahtekarlık kolay yoldan para kazandırma pompalanıyor. Netice ortada. Tesadüf değil toplum mühendisliği.

doharkoman

Para bulmak şu ortamda herkes için kolay değil. Hak arayabileceğin kurumsal büyük mağazalardan alışveriş yap. Referansı olmayan birine iş yaptırma. İşi tamamlamadan para verme. Fiyat sormadan hizmet alma. Hizmeti beğenmediysen tekrar yaptır öyle parasını ver.

ferenc

Ankara öyle değil. Dolandırıcı çok daha az.

muhayyer divan

bence Türkiye küçük adamların ülkesi. küçük adamların iktidarı, küçük adamların sermayesi, küçük adamlarin piyasası, küçük adamların şehirleri, küçük adamların eğitimi, küçük adamların teknolojisi, küçük adamların dış ve iç politikası.

normal diyorum ben. küçüklüğü kabullenip olabildiğince uzak durmaktan başka bir yol yok. her yer böyle, herkes aynı on kabulüyle hareket etmek, yemek, içmek, hatta nefes almak lazım...

anlatamıyorum

anlatamıyorum + 1

alfired

Doharkoman +1

Yozlaşmışlık ülkenin her yerini sarmış durumda.Ben bu durumun başka ülke ve milletleri aşağılamanın ilahi bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Aşırı da kibir var. Sorsan herkes kötü biz iyiyiz.

hebanon

Herkes demeyelim de epey artmış dolandırıcılar diyelim :(((

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

Çok ucuz ürünlerde ve çok cazip fırsatlarda her zaman dolandırıcı ihtimali çok yüksektir. Ben çok denk gelmiyorum dolandırıcıya İstanbul'da değilim ama orada da denk gelmemiştim uzun süre.

enteg

Anadolu'da çok saf yani saf demeyeyim temiz yürekli insanda var ama sayısı fazla değil. İstanbul kadar yoktur ama hala vardır.

komando kani var bende

Memlekete geldim mersine. Bilenler bilir çok meşhur bir dondurmacı vardır 52. Katın orda. Özkaymak. Bir top dondurmayı 10 liraya satıyorlar. İstanbul'da sikimsonik yerlerde 50-60 lira.

İstanbul türkiyenin çöplüğü olmuş. Anadoluda hala temiz insanlar temiz işletmeler mevcut.

birmilyonunvarmi
1

mobil görünümden çık