yarın kısmetse ilk uzun yolculuğuma çıkacağım.
evimin çevresinde sürekli kullandığım iki istasyon vardı. onların kendi uygulamalarını indirmiştim şarj ve ödeme işlemleri için. şimdi yol boyunca muhtemelen farklı farklı hizmet vericiler olacak (zes, trugo, e-şarj vs) şimdiden her birinin uygulamasını indirip kart, fatura vs bilgilerimi kaydetmem mi gerekiyor?
mesela voltla diye bir uygulama var hepsini toplu olarak güzergah üzerinde gösteriyor. ayrıca kart bilgilerini de girebiliyorsunuz. bu uygulama tek başına işimi görür mü? kullanıp da yardımcı olacak varsa sevinirim.


 

Voltla’da şu an ortak ödeme yapılamıyor olması lazım. Dolayısıyla şu anki haliyle plugshare’den farkı yok, hatta plugshare üye olmadan kullanılabilirken voltla bir ton kvkk’ya tabi bilgi istiyor sanırım. Amaç tüm istasyonları görmek ise EPDK’nın resmî uygulaması şarj@tr bunu yapıyor. Yeni istasyonlar EPDK onayıyla kurulabildiği için ondan daha günceli yoktur zaten, o yüzden voltla’yı gereksiz buldum.

özetle evet her şirket için üyelik oluşturmanız lazım ama yola çıkmadan planlamanızı yaparsınız, en yaygın hangi şirketse onu seçersiniz. Örneğin hedefe sadece Zes ile gidersiniz.

orient blue

Orient +1
Bu konu bu arada çoğu ülkede sorun. Yani benzin gibi olmamasi harbiden ciddi sıkıntı (sürekli uygulama, kayıt vs muhabbeti). Bu sebepten elektrikli araba olayina atlayip sonra pişman olan zengin tanıdıklarım var çünkü bununla uğraşmak istemiyorlar.
Önceden planla bakıp yapmanız lazım yoksa hepsine gerekiyor.

logisticsmanager
1

mobil görünümden çık