istiyorsunuz? ben soğuk baklava yapmayı öğrenmek istiyorum. evde de uzun zamandır pideli köfte yapıyorum. eşim dışarda hep ağır bulurdum bu keşfin süper oldu diyor. bazen köfteyi a101 ramiz köfte alıyorum püf noktası salça sosu ve tereyağı dengesini güzel sağlıyorum. ekmekler ne hamur oluyor ne kuru oluyor. hafif soslu çıtır. sosu şu beyden öğrendim.

edit: tabi bu yaptıklarım türk mutfağından farklı değil ama evde ilk defa denediğim için, o yönden...

www.youtube.com

 

o adam ne giymiş öyle ya :D
enteresan tarifler için hatay sandık içi öneririm eleman çok komik anlatıyor ama güzel anlatıyor

neira

Yazlık salçasız bir kabak yemeği tarifi arıyordum bunu yapmaya başladım hem lezzetli hem pratik
youtu.be

grimavi

Son zamanlarda disaridan hicbir sey soylemeyip her seyi kendim yapiyorum. Ozellikle karbonhidrat ve sekeri biraktigim icin (cheat day haric), kendime carbsiz rafine sekersiz tariflere yoneldim.
Degisik salatalar ve canim tatli matli istediginde asagidakini yapiyorum. Sicak sicak firindan cikinca sahane oluyor:
www.instagram.com

mor oje

@neire, hatay sandık içini 6 şubat depreminden sonra keşfetmiştim. herkes bunları konuşuyordu. bir bakim neciler deyip epey bağımlısı olmuştum. hatta ordan çilekli alman pastası yaptığımı hatırlıyorum. ama bir tek ben sevmiştim bunu. yaptığımı sadece ben yiyince sevmiyorum. neyse birde malzemeleri çok fazla koyuyorlar. annesi yaprak sardı yağa boğdurdu.
bana göre değil. hatta soğuk baklavayı ordan mi öğrensem diye düşündüm ama no no. onda da abartı var.

geveze yazar

suşi yapmayı öğrenmek istiyorum ya. hem eve davet ettiğim misafirlerim için hem de kendim parasından dolayı mahrum kalmamak için. şu setlerden alıp sarma pratiği yapmayı planlıyorum.

ne kadar farklı tartışılır ama şeftalili semizotu salatasına sardım bu aralar. semizotu şeftali salatalık domates beyaz peynir ceviz kaju vs ne bulursam karıştırıyorum. zeytinyağı tuz nar ekşisi ekliyorum ana yemek olarak tüketiyorum.

sparky

Hint mutfağından chicken tikka masala, Nepal mutfağından momo ve chatamari yapmayı öğrendim. Baharat sevmiyorsanız hiç denemeyin, baharat seviyorsanız elinizi korkak alıştırmayın :))

kobuzchu kiz

Yemek yapma konusunda hem tecrübesiz hem de yeteneksizim açıkçası. Belli başlı Türk yemeklerini yapabiliyor olsam yeterli olur şimdilik. Mercimek çorbası denedim bu hafta iki defa, ikisinde de oldu. Pizza yaptım, türk yemeği değil ama yarım maya yerine tam paket attım, somun ekmeği gibi oldu tabanı. Patatesli börek denedim, içi pismedi. Bunları oturtmaya çalışıyorum.

sekizdokuzon

natasha's kitchen var genellikle soslu tavuk yapıyor seversen. ben de aşçıyım ama tatlı meraklısıyım yemek konusunda pek kimseyi takip etmiyorum. anca ekler mekler haha

neira
1

mobil görünümden çık