Bilen bilir, Aydın'ın sıcağı inanılmaz yüksektir. Nemden dolayı Adana çok ünlü fakat meydanlarda 55 derece termometre fotoğrafı paylaşır herkes.

Bizim evimiz de maalesef en üst katta, işin kötüsü üç cepheden de gün boyu güneş alıyor. Üç ay boyunca evde yaşanmıyor, terk ediyoruz yazın.

Duvarlar ve tavandan alev fışkıran evin içi yazın 40 dereceyi buluyor, gece hiç düşmüyor. Sanki taş fırın tüm sıcaklığı çekmiş, gece boyu devam diyor.

Peki bu durumda oldukça geniş salonumuza 24.000 BTU bir klima taksak bizi kurtarır mı? Bütçemiz 40000 lirayı pek geçemiyor.

edit: ev 15 yıllık, pimapen var, taşındığımız yıl çok yüklü masraf yapıp çatıyı izolasyon malzemesi ile kaplattık.

 

direkt sunu alin falan diyemeyecegim; ama bu sartlarda hangi klimayi alirsaniz alin verimliligini arttirmaniz sart.

verimlilikten kastim
-pencere, kapi, perde, store kapatma
-evde isi arttiran seyleri azaltmak
-ek bir vantilator ile soguklugu dagitma.

vs..

buenosdias

kurtarır.

en kötü senaryoda çok elektrik yakarsınız yine de kurtarır.

kaç m2 ?

jülsezar

Civarda pencelere panjur yaptiran var mı? Panjurlar guneş isigini kesiyor haliyle eskiden 45 derece olan ev 35 derece olsa kardır. Klimayı birde ögle degerlendirin.

Fritz-X

hocam klima normal şartlarda kurtarır ama mümkünse dış üniteyi evin güneş görmeyen bir yüzüne bağlatın. sürekli güneş gören bir yerde olursa verimi düşüp iyi soğutmayabilir.

shadowfollower

bende nazillide yaşıyorum. btu olayı odanın büyüklüğüne göre tüm evi 24 btu soğutmaz, evin 2 odasına 12lik 2 tane takıp kapıları açın o da serin yapar ancak çatı katı aydın bölgesinde hamamdan hallicedir.

mikahakkinen
1

mobil görünümden çık