Çünkü hem telefonla hem sahibinden com üzerinden ticket açarak ulaşmama rağmen ilanlar kaldırılmadı.

www.sahibinden.com

Yukarıda gördüğünüz ilanların hemen hepsi hepsiburada gibi sitelerdeki kullanıcı yorumlarındaki fotoğraflardan alınıp açılmış.

Kişinin numarası gözükmüyor, özel mesaj atma kapalı. Tek cümleyle ilan girilmiş. Sadece "soru sor" özelliği ile iletişime geçebiliyorsunuz, onlar da size bir cep telefonu atıyorlar.

Telefonlar farklı, çünkü çeteler. İlanda gözüken isimle telefonda söylenen farklı. Başka bir numaradan o telefon tekrar arandığında bu sefer farklı bir isim söylüyorlar.

Adres çok sapa bir yere işaretli. Whatsapp ve telefonda konuşup konum istediğimde, gittiğim konum terk edilmiş bir bina idi. Sonra da engellendim.

Ben hadi ufak sıyrıklar ile atlattım ama bu insanlar bazen kapora alarak, bazen ürün ücretini alarak, bazen de gönderdim diyip kargo içine o ürünü koymayarak insanları dolandırıyorlar.

Ve sahibindencom bir yaptırım uygulamıyor.

Bu insanların eline bu kadar farklı kullanıcı ve ne tesadüf ki her kullanıcı da eski tarihlerde açılmış nasıl oluyorsa... nasıl geçmiş?

Geçenlerde bir ilan için daha biriyle yazışıyorum, ilan konyada açılmış. Whatsapptan yazışıyorum, adres nerde gelip görelim konyada diyorum. Ben konyada değilim diyor. Neredesiniz diyorum, köyceğiz diyor. Yine isim farklı falan. İlanı arkadaşım açtı diyor. E nasıl alıcam ürünleri diyorum, siz seçin ben epttavm üzerinden ilan açıcam diyor. Oradan alacaksınız, para epttavm ye geçecek, sonra siz onaylarsanız para bana geçecek diyor.

pttavm com da 2.el ilan kısmı göremedim. Ne olacak bu ortamın hali herkes tokatçılık peşinde nasıl denetlenecek bunlar?

 

Hocam cevabım itici gelebilir ama lütfen üzerinize alınmayın.

Bu durum sizin için şu an amerikyı yeniden keşfetmek gibi.

Bu yıllardır olan bir şey. Sahibinden de biliyor, diğer alakalı tüm düzenleyici ve denetleyici kuruluşlar da biliyor.

Buna çare yok. Çare yok derken, normal bir ülkede var, bizde yok :)

Bu sizin koyduğumuz örnekler çerez. Neler neler var.

Sahibinden.com un güvenlik politikaları zaten Allaha emanet. Bildiklerimi ve gördüklerimi anlatsam inanmazsınız. O derece.

Ama en nihayetinde olay devletin otoritesinde bitiyor.

sorularimicinfeykhesap
1

mobil görünümden çık