Geçen gün giydiğim bir elbise için “Bunu nereden aldın aynısından eşime almak istiyorum.” dedi bir arkadaşım. Bana normal gelmişti ama sonrasında anlattığım insanlar bunun rahatsız edici bir şey olduğunu, eşlerinin başka kadının veya adamın üzerinde görüp beğendiği bir şeyin kendilerine almasından rahatsızlık duyacaklarını belirttiler.

Sizce normal mi değil mi? Buyrun ankete.


 

kadınım. elbisenin detayı önemli sanırım. atıyorum seksi bir elbiseyse bunun denmesi beni rahatsız eder. ama atıyorum sarı puantiyeli bir elbisedir, adamın da eşi sarı puantiye seviyordur, böyle bir jest yapmak ister, bu bana tatlı gelir.

benaslinda

Tabii ki çok normal. Gören de herkes unique giyiniyor sanır.
Tek sorun sen ve eşi sık karşılaşılan bir ortamı paylaşıyorsanız olurdu, bilmiyorum öyle bir durum var mı.

Eşi bunu bilmek zorunda da değil ayrıca, eşin karakterine göre ben bunu başkasında gördüm beğendim dememe haklı saklı adamın.

Bruce

Bence de hoş bir jest bu arada. İlk duyduğumda “vay be ne güzel eşine durup dururken hediye almayı akıl eden biri.” dedim hatta.

ruhen hastayim ben

ne güzel beğenmiş, aklına eşi gelmiş. eşine yakıştırmış zihninde.

bence gayet normal.

bruce +1
ruhen hasta +1

jülsezar

Rahatsızlık duymam ancak hediyenin, beğeninin biricikliğine biraz ters sanki. Başka biri üzerinde beğendiğim bir giyecek için beğenim orada kalır.

lüzumsuz adam

anormal.

adam eşi üzerinde o elbiseyi her gördüğünde aklına sen ve senin üzerinde nasıl durduğu gelecek. seksi bulduğunda da otomatik olarak sen geleceksin aklına. adam olsa "ne güzel elbise, markası ne" diye sorar, kendi araştırıp alırdı.

bence direkt sana bir mesaj vermeye çalışmış, "seni beğeniyorum" gibisinden.

hops

hiçbir sıkıntı yok. eşim de ben de sana yakışır diye fikir alışverişinde bulunuyoruz zaten.

from where i ride

Kadınım, normal. Rahatsız olmazdım.
Şimdi düşündüm de emin olamadım. Rahatsiz da olabilirim.

Amaranta ursula

Seksili dekolteli elbise diilse çok tatlis

abuzer

Ne var bunda ya seksi bile olsa X bişey görsem ve beğensem, aa nerden aldın ben de kendime alıcam, anneme, kardeşime, eşime vs alıcam denir yani millet de bozulmaya yer mi arıyordur nedir.

Fantezi dünyanızın genişliğinden kaynaklanıyor sanırım. Hani şey mi düşünülüyor "uf çok seksi olmuş aşırı çıldırdım ama sana bişey yapamıyorum sevgilime/eşime yapayım" gibi bir kötü düşünce geçiyor sanırım içinizden ama.. öyle olduğunu düşünmüyorum.

Böyle bir şey düşünen insan kenarda sapık sapık geçirir bence icinden, gidip söylemez.

ananiyimioguz

Rahatsızlık duyulacak bir şey yok, gayet normal

juliette

normal

gabe h coud

Bence de normal. Zaten genelde kendimize de tanıdık tanımadık birisinin üstünde görüp beğendiğimiz kıyafetleri almıyor muyuz?

peki madem

erkeğim, normal değil.

malheiros

Bunu söylerken genel tavırlarından belli olur zaten "aaa ne güzelmiş bu söyle çabuk nerden aldın ben de Tuğba'ya alayım" kanka modu gibi sorma var,


"Hmmm çok hoş nereden aldın aynısını eşime de almak isterim" diye gevşek ve manasız bakışlar atarak sormak var farkı anlarsın kesinlikle :D

titanic kemancısı

Ama işin şu boyutunu düşündüm, sacma geldi.

-askim bak sana ne aldim bir dene bakalim begenecek misin?
+aa cok guzelmis tesekkur ederim nereden aklina geldi / nerede gördün?

Şimdi burada yalan soylesen.. iliski pek sağlıklı gelmez. O yuzden...

-ya bizim gizemde gördüm cok begendim. -Hatta kurtarmaya calisalim- Ama senin daha guzel tasiyacagini dusundum o yuzden ogrendim nereden aldigini, gittim sana da aldim.
+ sen ciddi misin????

Yani pratikte hanımların pek normal karsilayacagini düşünmüyorum.

Ote yandan karsi tarafta baska seyler canlanabilecegi veya kafa karisikligina sebep olacagi icin insanin eline bisey vermek istemem, sormam.

Bunu bile bile soruyorsa artniyet aranabilir.

Ama bu arkadas cok yakin, kanka gibi birseyse istersen ic camasiri markasi sor yani karsi taraf kotu bisey dusunmedikten sonra sorun yok.

Ama siz bile normal geldi diyorsunuz sonra arkadaslarima anlattim diyorsunuz. Normal gelse orada konu kapanır giderdi, anlatma ihtiyaci duydugunuza gore o kadar da normal gelmemis demek ki.

O yuzden uzerine düşündükçe, eger cok yakin arkadassa sorun yok, ama degilse sıkıntılı bir durum olduğunu düşünmeye basladim.

Bunu partnere aciklama veya aciklamama da olayin ayri bir boyutu.

Ha laf arasinda duyarsin gider alirsin esine bunda bisey yok.

Veya yanlis anlamasin diye daha samimi bir kiz arkadasina soylersin, rica etsem ogrenebilir misin laf arasinda diye, kiz arkadasin ogrenir gelir, kimse tuhaf seyler dusunmez boylelikle.

Diger turlu sordugun kadinin totosu da kalkabilir "millet esini bile bana bakarak giydiriyor :)))))" demesini istemem sorup da.

O yuzden vazgectim, normal degil. Normalde normal derdim ama bu soruyu buraya sordugunuz icin bir flash cakti artik sorasim gelse de sormam.

ananiyimioguz

sen duymak istediklerine tik atıyorsun galiba sanırım? o zaman "buyrun ankete" vs. diye belirtme. cevabım gayet düz ve objektif, ama tik yok.

hops

Bana bunun aynısını bi kadın demişti hırkan ne güzel nereden aldın eşime de alayım diye. Garip gelmişti hala garip bence :)

Cezcez

erkeğin kadın elbisesi alması abes zaten cemil ipekçi filan mı
anlamaması lazım bu konulardan
herkes kendi kıyafet alışverişini yapsın

bir soru sorcam

@bir soru sorcam üzerinde görüp beğenmek kıyafetten anlamak mı oluyor ? eşine ne yakışıp yakışmayacağını kestiriyorsa helal olsun . keşke ben de anlayabilsem ama ben cidden beceremiyorum o işleri .D

jülsezar

@ananiyimioguz,

“ Ama siz bile normal geldi diyorsunuz sonra arkadaslarima anlattim diyorsunuz. Normal gelse orada konu kapanır giderdi, anlatma ihtiyaci duydugunuza gore o kadar da normal gelmemis demek ki.”

Hayır aksine “Ya ne güzel eşine durup dururken elbise alıyor” şeklinde anlatmıştım. Hatta şey diye de ekledim “Herkes böyle iş arkadaşına tavsiye verse zamansız jestler yapılsa dünyadaki mutlu çift sayısı artar.” şeklinde konuştum. Sonra onlar bunu garip buldular.

Bu arada samimi arkadaşım ve eşini de tanıyorum. 5 yıllık tanışıklığımız var.

ruhen hastayim ben

Aşırı normal bence.

ms brownstone

Bu sekilde dusunmesi bile guzel. Gayet normal. Ben memnun olurdum.

thetruenorthstrongandfree

@ ruhen hastayim ben, anladım o zaman sizin durumunuzda pek sorun yok gibi duruyor.

ama yine de hediye verilirken söylenir mi, söylense ne olur, söylenmese de aynı elbiseyle pişti olsanız veya bir şekilde sizdeki elbiseyi görse hanım.. irili ufaklı tatsızlıklar çıkabilir gibi.

biraz ortama bağlı ama genele vurursak riskli gibi geldi.

yani ayakkabı saat falan okey de.. yani başka bir çağrışım yapmıyorlar öyle pek fiziksel veya cinsellik açıdan çok anlam ifade etmiyor. ama kıyafet konusu başta düşündüğüm gibi her ne kadar iyi niyetli yapılsa da, sorgulandığında kötü şeyler düşünmeye çok açık. Burada olayın ilk kahramanları için bişey demiyorum. Eşin tepkisi de sıkıntılı olabilir. Şimdi eşim gelse dese ki ya bugün iş arkadaşım cemilde bi gömlek vardı of çok beğendim sana da aldım... ben biraz alınırım ya. Ama cemil bi ayakkabı almış çok rahat gün boyu ayakta ve rahatsız etmiyor sana da bakalım dese 0 rahatsızlık.

ananiyimioguz

Hocam bu tamamen partnerlerin ilişkisindeki güvene bağlı.

Sizin açınızdan her şey normal.
Ama eğer arkadaşınızın eşi ile tam güvene dayalı bi ilişkisi yoksa, o güven bağı kurulmadıysa o zaman ananiyimioguz un dediği tüm durumlar yaşanır.
Eğer partnerler arasında güven bağı varsa eşler arasında hiç lafı edilmez, minnettar olunur. “Zaten X de gördüm de aldım” lafı bir problem olmaz güvenli ilişkilerde.

zimbirik

Garip olabileceğini hiç düşünmemiştim. Genelde iş yerinde filan erkeklerin üstünde görüp beğendiğim şeyleri sorarım. Nerden aldın ben de eşime alayım derim. Çünkü erkek giyim camiasına aşina değilim tahmin edemiyorum hangi marka olduğunu diye soruyordum.
Garip mi oluyor acaba erkekler açısından da :)

kaptan maydanoz

erkegim, normal.
bunu anlattiginda o tepkiyi veren insanlar, anormal.

bay b

erkeğim, çok anormal değil biraz garip ama normal görülebilir.

OgutucuRecep

Normal.

Bu arada teoride herkes internetten alışveriş yaparken başka kadının/adamın üzerinde görüp beğendiği şeyleri alıyor. Gece kulübünde ya da çıkışında sokaktaki rastgele sarhoş adam sallanarak gelip de sormuş gibi muameleye gerek yok. Kaldı ki o da sorulanı rahatsız eder, karısını/kocasını rahatsız edip etmeyeceği ayrı bir konu. Sanırım itiraz edenlerin farklı (mesafeli-kısıtlı-soğuk-zoraki) arkadaşlıkları var.

nawar
1

mobil görünümden çık