[q]
(5) 

Vize-Tapu sorunu

akan dame #1584361
İtalya vizesi için idataya başvuracağım. Gelir evraklarının yanında tapu da eklemem gerekiyor. Tapu idaresine gittiğimde işlerin artık online halledildiğini söylediler fakat şöyle bir sorunum var. Taşınmaz bilgilerini listele dediğimde aşağıda eklediğim fotoğraf şeklinde belgeyi indirebiliyorum. Tapunun orijinali için ise yüklü miktarda para ödenmesi gerekiyor. idata zaten tapu fotokopisi istiyor. Bu durumda bu arkasında "bilgi amaçlıdır" yazan karekodlu belgeyi evraklarla teslim etsem kabul edilir mi yoksa orijinal tapuyu mu isterler? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

ibb.co
ibb.co

 

bu yeterli olur sanirim. idata da sonucta günde onlarca basvuru geliyor bu belgelerle. yabanci degillerdir bu belgelere. zaten karekod da var üzerinde dogrulamak icin.

c1b2k3

bulunduğum şehirde bu evrakla belediyenin imarından bile işlem yapamıyorken yine aynı şehirde başka bir belediyede imar durumuna bile başvuru yapabiliyorsun. yani demem o ki tamamen karşı tarafın insiyatifinde

100binZar

hocam sonuçta idata da bilgi amaçlı istiyor :D

c1b2k3 +1

jülsezar

orjinal tapu dedikleri zaten pdf çıktısı.
tkgm'de başvurular kısmından tapu belge başvurusu yapın, 100 lira mı ne harcı var, online ödeyebiliyorsunuz, sonra sizin normal tapunuz üzerinde doğrulama bilgileri de var olan bir şekilde indirilmeye hazır olarak çıkıyor. 1 ay indirme süreniz var yanlış hatırlamıyorsam, indirip saklayın, sonra her yere bunu gönderin.

malheiros

Evet aslında baktığımızda bilgi amaçlı istiyor ama yok imza yok kaşe, reddetmek için biraz bahane arandığı için endişe ettim.
Aslında tapu belge başvurusu yapacaktım toplamda köydeki saçma minik minik yerler için bile hepsi ayrı belge olduğu için ortaya komik fahiş bir fiyat çıktı (ki hepsi çok miraslı) o yüzden ücretsize yöneldim.
Hepinize teşekkür ederim

akan dame
1

mobil görünümden çık