Maldivler'de kişi başı biletler hariç 1500 doları geçmeyecek şekilde tatil yapabilir miyiz? Şimdi her adada bir otel varmış, bazıları diğerlerine göre çok uygun görünüyor. Uçak biletlerini kendimiz ayarlayacağız, ancak havaalanından gideceğimiz adaya ulaşım bir soru işareti bizim için.

tecrübesi olanlar bize tavsiye verebilir mi acaba?


 

2015 agustos ayında sadece uçak bileti alarak balayı için gittik.Başkent Male de bir gece geçirdik planımız da o yöndeydi.Havaalanında bir sürü acenta var online olarak bir yer tutmuş sonra vazgeçmiştim gidince bakarız dedim ve o şekilde yaptık.TR zamanına göre Ocak - şubat sezonu yüksek sezon oluyor.Bungalovlu bir resort seçtik , bir sürü seçenek arasından onlinedan oldukça ucuza bulduk.Adalar arası ulaşımı dert etmeyin havalimanında bir sürü acenta var sürat teknesi ya da deniz uçağı ile ulaşım sağlayabileceğiniz.başım hiç ağrımasın diyorsanız gitmeden bu firmalardan rezervasyon yapabilirsiniz.Başkent çok elzem değil aslında biz merak ettik ve gittik denizaltına gitmek için kalmıştık zaten ama adalardan da denizaltına yine ulaşım var.
adaların her birisi kendine ait tur dalış gezinti vs düzenliyor ama online ya da merkezde bunları organize eden firmalarda var yarı yarıya farke ediyor oteldeki fiyatlarla.
Yemek baya bir etken , hiç alakası yok bizim damak tadımızla bu konuda mutlaka önlem alın derim , adaların tamamı yemek zamanlarda yoğun baharat kokuyor.ilk vardığımızda nerede kalırsanız kalın memnun ayrılırsınız demişlerdi hakkaten öyle mesela biz su üstündeki bungalovlarda kaldık ama adanın ortasında da bir sürü oda vardı sürekli gelenler genelde oraları tercih ediyordu daha ucuz çünkü.merkezde alışveriş için mercan store lar var.hayatınız boyunca göremeyeceğiniz kadar motorsikletkli var şehirde.
Taksiler vardı 5 dolar veriyosun başkentin heryerini gezdiriyorlar.para birimi rufiya ama geri kabul etmiyorlar havaalanında tekrar dolara çevirmek istediğnizde.ihtiyacınız kadar bozdurun yani.

dunyadan arafa

Ben 2 sene önce gittim ve giderken her şey dahil bir otelde kalmadıkça totalde çok daha yüksek hesap ödemek zorunda kalacağımıza dair birçok yorum okumuştum. Şimdi çok net hatırlamıyorum ama 6 bin küsür dolara gitmiştik diye hatırlıyorum 2 kişi.

Bu arada ben de normalde her seyahatim için uçak, bilet, gezi planı vs kendim ayarlıyorum ama Maldivler için seyahat acentelerinin uçak ve oteli kapsayan paketleri sizin kendi başınıza alacağınızdan çok daha uygun oluyor. Ben birkaç acenteye bütçemizi ve beklentilerimizi yazarak teklif almıştım onlardan, en çok içimize sinenle de gittik sonuç olarak.

Bu arada ben yaşama amacı seyahat olan ve her yerde görülecek bir şeyler bulunabileceğine inanan bir insan olarak Male’de kalmanıza hiç gerek yok diyorum. Gerçekten küçük ve garip bir yer. Uçuştan önceki 3-4 saatinizi görülecek belli yerlerine ayırsanız fazlasıyla yeterli olur bence. 2 sene önce havalimanında her bir bavul için 6 dolar ödeyerek bavullarımızı bırakıp 2-3 saatte gezmiştik biz de.

ms brownstone
1

mobil görünümden çık