öncelikle hic izmir'e gitmedim, o yüzden eski-yeni hic fikrim yok. sadece hep tartisma konusu oluyordu bir de tunc soyer galiba gercekten cok kötüymüs diyor hep eksisözlük.

simdi merak ettim, yeni BB bi farklilik yaratti mi? evet daha cok yeni ama bi degisim gibi bisey var mi?


 

Ekşide de bugün bu başlık işlenmiş ve insanlar İzmire ve muhalefete nefretlerini kusmuşlar bol bol.
Bence soruya cevap vermeden önce bilinmesi gereken hususlar var.
Büyük şehirlerde ana arterlerin hepsi Ulaştırma Bakanlığı sorumluluğunda iç yolların hepsi de ilçe belediyelerinin sorumluluğundadır. Büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda olan yol sadece üç beş tali yoldur. Bunu bilmeden yolun kaplamasıyla ilgili yorum yapılmamalıdır.
Su ve kanalizasyon büyük şehir sorumluluğundadır. Ancak su fatura bedeli içindeki atık su ilçe belediyesi geliridir.
Park, bahçe, otopark, yaya kaldırımları, çevre düzenlemeleri, çöp toplama, yol kenarlarına araç parkı konuları ilçe belediyesinin konusudur.
Kültür sanat merkezlerinin ve faaliyetlerinin büyük çoğunluğu ilçe belediyelerinindir.
Toplu ulaşım büyük şehrindir ancak izmirde İzban'ın %50si Ulaştırma Bakanlığınındır.

İzmir körfezinin büyük kısmının zemini alüvyondur. Yani bir çeşit bataklıktır. Kuş cenneti olması bundandır. Rüzgar genelde körfez dibine doğru olduğu için su sirküle olamamaktır. Yüzlerce yıl sonra körfez ağzı kapanacak ve göl olacaktır. Koku bok kokusu değil bataklık kokusudur.

Bu ön bilgilendirmeden sonra yeni Belediye başkanını önceden de sevmezdim. şimdi de sevmem. Ama görevinde bi olumsuzluk görmedim. Zaten çok yeni.

Bir de Çiğli tranvayının trafiği iyice felç ettiği söyleniyor. Ulaşımının %90ınını özel otoyla sağlayan biri olarak toplu ulaşım için özel ulaşımın feda edilmesini desteklerim ben.

Ayrıca Tunç Soyer'in hiçbir çok kötülüğünü görmedim.

Mirket

Mükemmel başlangıç. Yollara ve mahalle aralarına asfalt atılıyor şu an. Direklere ekstra aydınlatma sistemi takıldı. Temizlik personelleri (özelikle kadınlar) şehrin her yerini temizliyorlar.

Rakip parti 4 yıl sonraki seçim için Hamza Dağ posterlerini bile sökmedi. Manüpilasyona erken başladılar. Sözlükte para karşılığı giren trolleri dikkate almayın.

HellKeePer

tunç soyer olaya iyi kötü hakimdi, şovmendi ama izmirin sorunlarını biliyordu. cemil tugay karşıyaka belediye başkanıykende pek işlere karışmadı ibb başkanıykende karışmayacak bence. yani imamson siz seçilin ben yardımcı olurum demiş çoğu belediye başkanına. tunç biraz kk destekçisi olduğu için pasifize edildi bir de imamson partida çok baskın şovmen belediye başkanı istemiyor. duyduğum kadarıyla pek ekibi falan yok cemil tugayın.

mikahakkinen
1

mobil görünümden çık