Merhabalar British short hair bir kedimiz var görseldeki gibi. Bu sıralar çok tüy döküyor. Aslında genel olarak da tüy döküyordu ama bu aralar baya arttı. Her gün taramama rağmen top top tüy topluyorum ve bir o kadar da etrafa saçılıyor. Mama olarak da Hill's kısırlaştırılmış balıklı kedi maması veriyoruz. Mamadan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Veteriner mevsim geçişlerinde normal dedi ama bilemiyorum. Tüy dökümünü azaltacak malt tarzı vitaminler var. Bunlar bir işe yarıyor mu? Kullanıp memnun kalan var mı acaba? Son çare olarak traş ettirmeyi düşünüyorum ama bu da kedi için iyi midir onu bilemedim.

eksiup.com


 

tıraş ettirmek kedi için iyi değildir ama bu aralar biz de çok yakınız o düşünceye ki bizimkinin tüy uzunluğu benim saçım kadar neredeyse. vet. hekim de asla önermiyorum demişti.

ama cidden bu ara tüy dökmesi normal. senede iki defa filan böyle bi dönemleri oluyor.

elorelia

Aynı durumdayız ama ben her gün yanıma az bir su alıp onunla tarayarak kontrol altına alıyorum, almaya çalışıyorum. Bu sıcakta mevcuttaki tüm alt tüylerini döküyorlar. Kimisi destekleyici yağ kullanıyor ama çok etki de edeceğini sanmıyorum. Bırakın döksün rahatlasın, taramaya devam :)

silverleaf

1) Bu mevsimde bol tüy dökerler, normal.
2) Tıraş ettirmeyin, depresyona girer.
3) Gülü seven dikenine katlanır.

Bolca taramaktan başka çare yok.

prole

Hava çok sıcak, muhtemelen sıcaklara karşı vücudun savunma mekanizması tüy dökmek oluyor. Tıraş ettirmeyin vücudun dengesini bozarsınız.

muhayyer divan

haziranla birlikte; hava sıcaklığında birden bir artış oldu. 3 kedimiz de inanılmaz tüy döküyor. tüy dökmeleri, mevsim normalinde tuhaf değil. traş ettirmeyi doğru bulmuyorum. ihtiyaçları kadar tüyü kendileri döküyor zaten.

from where i ride

traş konusu kedinin karakterine bağlı. bazı kediler traş sonrası strese girerken bazıları tam tersine çok daha mutlu olabiliyor. bizim iran kedimiz traş sonrası aşırı neşeli hareketli olurdu, çünkü hayvan rahatlıyor. sağlıklı olup olmadığını ben yorumlayamam ama ezbere sağlıkısız demek de yanlış. bu konuyu bir veterinere danışın. bizim iran kedimiz defalarca traş edildi ve çok da uzun yaşadı. açıkçası stres hariç sağlığına etki edecek bir faktör aklıma gelmiyor.

orpheus
1

mobil görünümden çık