Bi iki gün önce benzer bir soru vardı, ona gelen cevapları görünce ilgimi çekti de, tam işime yarayacak özellik var mı bulamadım o yüzden soruyorum.

Şimdi benim evde yatak odasının penceresi yok. Böyle diyince zindandan bozma gibi duruyor ama öyle bir ev değil de bina eski, muhtemelen aydınlatmaya bakan pencere vardı ama iki duvarda kocaman gömme dolap olduğu için bilemiyorum. Gece uyurken kapkaranlık olması çok iyi de sabah uyanma konusunda sıkıntı yaratıyor tabii.

Şimdi bu akıllı led ampulleri alsam, "Sabah 07.30'da aydınlanmaya başla, 08.00'da tam güneş doğmuş aydınlığına ulaş" şeklinde bir ayarlama yapabilir miyim. Yani odanın içine yapay bir gün doğumu oluşturma imkanım var mıdır? Bir anda alarm çalmasıyla birlikte laps diye ışık açılmasın da yarım saat, bir saat ideali neyse işte yavaş yavaş şiddeti artsın, tam 8'de maksimum parlaklığa ulaşsın istiyorum.

İmkanı var mıdır? Varsa hangi marka alayım da ikinci sorum olsun :) Teşekkür ederim şimdiden

 

var; ama o gunes isigi etkisini veren lambalar biraz farkli oluyor daha pahalilar.

buenosdias

Mi bedside lamp ve mi led bulb'da bu özellik var ama 15 dakikada aydınlanıyor, yarım saatte değil.

prole

anahtar kelime; Philips hue

orient blue

çok emin olmamakla birlikte hue ile bunu yapmak için sadece ışık değil, bridge de gerekiyor diye biliyorum. böyle olunca da çok maliyetli oluyor. ben geçen sene tv arka ışığı olarak govee almıştım, onda bu özellik doğrudan var. hatta güneşi simüle etmek için önce hafif kırmızı başlıyor ışık, sonra şiddeti artarak yavaşça sarımsı gün ışığına dönüyor.

amazon'da ara ara indirime giriyor, denk gelirse tavsiye ederim şunu.

www.amazon.com.tr

shadowfollower

selam,

yıllar önce yeelight adındaki akıllı ampülü bunun için almıştım. hala sağlam bir şekilde çalışıyor (ancak artık bu amaç için kullanmmıyorum)

uygulama üzerinden alarm kurar gibi şu saatte aydınlat diyebliyorduk. 7buçukta başlat 8e kadar aydınlan gibi bir seçenek yoktu. onun yerine yaptığım şey 5-6 tane alarm kurmaktı ve her bir kaç dakikata bir ışığın şiddetini arttırmaktı.

yani istediğiniz işlemi manual olarak yapabiliyordum.

biseysorcaktim

olay philips hue. üzerinde bluetooth logosu olan ürünler için illa bridge gereksinimi yok.
ben evde 20-25 çeşit ampul, led şerit vs kullanıyorum, bridge o zaman lazım.

baş ucunda da iki tane hue signe var. tam olarak dediğiniz şekilde kullanıyorum, çok güzel oluyor. ucuz olsun isterseniz sadece ampul alıp dışardan da güzel bir abajur bulup ona takabilirsiniz.

biergarten

Ledvance wifi ampül kullanıyorum bahsettiğiniz özellik var philips hue'den baya baya daha ucuz. Direkt telefon tablet hatta macos'a tek bi uygulama ile kullanabiliyorsunuz alexa ve google asistan desteği var.

X saatte x kelvinde x watt başlasın x saate kadar x kelvin ve watt'a erişmiş olsun gibi rutinler oluşturulabiliyorsunuz.

hedep

Amazon'dan rastgele aldigim app ile kontrol edilebilen cin mali bir ampul ile dediginiz seyi hallediyorum ben de. Ayni durumdan muzdaribim. Gercek gun isiginin yerini tutmuyor tabi ki ama en azindan gozumu araladigimda isigi gorunce anliyorum ki sabah olmus.

mirafiori
1

mobil görünümden çık