lavaboda çerçöp birikmişti, bulaşık yıkarken haliyle su da yükseldi biraz. sonra açtım ben gideri, su akmaya başladı. bir noktada ise şırıl şırıl hemen yandaki çamaşır makinesinin altından dışarı aktığını gördüm. dikkat çekmek istediğim nokta şu ki su akarken aynen alttan gitmiyor. yani belli bir yere kadar birikiyor sanki, ondan sonra içeridekinin hepsi çıkıyor.

giderin kendi borusunda hiçbir problem yok. etrafı nemli bile değil. o lavabodan duvara bağlanan hortum sapasağlam yani.

çamaşır makinesini de öyle bir yere koymuşlar ki onu çıkarmak için buzdolabının filan da yerini değiştirmem lazım, bu akşam üşendim açıkçası yarın bakacağım.

yine altını çizmek istediğim nokta bu su makinenin kendisinden, o alttaki filtre kısmından gelmiyor. lavaboda su olduğu zaman geliyor. çamaşır makinesinin altından gelmesi muhtemelen sadece hortumla boruyla alakalı. makinenin kendisinde bi şey yok.

böyle bi durumla karşılaşan oldu mu? kendim çözemezsem, tesisatçı çağırsam filan aynı gün içinde yaparlar mı? maliyeti aşağı yukarı ne kadar olur?

ben yarın gece gidiyorum çünkü, yani işi ev arkadaşlarıma da bırakabilirim ama normalde evin bu tip işleriyle "ilk gelen" olarak ben ilgileniyordum hep, kocaman adamlar sonuçta ihtiyaç olsa yaparlar ama ben halletsem kafam rahat olurdu.

hayır boru patlamış olsa gidere giden su olduğu gibi dışarı çıkar. onu da anlamadım. duruyor duruyor, belli bir noktadan sonra içerideki bütün suyu veriyor.

 

Duvar içindeki ana boruda tıkanıklık var. Lavaboda fazla birikince çamaşır makinesinin gider borusunun duvara bağlandığı yerden tepiyor.

Eğer öyleyse git bir spiral al. Çamaşır makinesinin gider hortumunu çıkarıp o delikten spirali salla. Açarsın sen onu.

Mirket

makinenin hortumlarını gidere çok fazla itelemiş olablirsiniz. öyle olunca lavabodaki su hızlı gidemiyor ve geri tepiyor. lavabonun altındaki gidere sokulan kısımdaki hortumları geri şekin ve sadece3-4 cm girecek şekilde yeniden sokun. düzelecektir. benim de başıma gelmişti.

bu işlemi yaparken pis su akabilir. hortumu giderden çıkartırken altına leğen kova falan hazır bulundurun.

şuradan bahsediyorum prnt.sc

exlibris

hocam bu dediğiniz çok mantıklı geldi çünkü her zaman olmamakla beraber bizim çamaşır makinesi bazen yürüyüşe çıkmayı seviyor. birkaç kez yıkama sonrasında bayağı öne geldiğini gördüm. ve haliyle geri ittim. orada arkada bir şeyler cortladı galiba.

mark greg sputnik

Valla bende de, geçici olarak bulunduğum evde , bazen duş alırken çamaşır makinesinin altında su sızıyor bir süre sonra, ama makine çalışırken hiç olmadı :D , duştan hızlı gidemiyor su demek ki diğer delikten geri basıyor

jülsezar

bizde bulaşık makinesinde aynı problemi yaşadık. borunun girdiği yerden donraki tesisatta tıkanıklık vardı. usta çağırdık, açtırdık. 1000küsür tl bi ücret almıştı.

elorelia

@exlibris
O fotoğraf senin giderin fotoğrafıysa, koku yapmıyor mu abi o gider?

Mirket
1

mobil görünümden çık