[q]
(2) 

0 araçlar ve 7 Temmuz

Lethe #1584280
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 7 Temmuzdan sonra belli güvenlik kriterlerini karşılamayan 0 araçların satışları yasaklanıyor.

Araç olacak alsanız nasıl bir strateji izlersiniz. Örneğin VW T-roc bayide 0'ı 1.820.000 TL olarak görünüyor. 2023 model az kullanılmış ikinci elleri genel olarak ilanlarda 1.500.000 TL civarında. İkinci el-sıfır makası biraz açılmış, ben en son 1,5 yıl kadar önce araba satmıştım. O dönemle kıyaslayınca çok farklı bir araba piyasası var.

Bu araçlar 7 Temmuza dek satılamazsa ne olaca bayilerin ellerinde mi kalacak? Araç alacak olsanız 0'ın daha düşmesini bekliyor musunuz, ikinci el mi alırsınız ne yaparsınız. Biraz tartışalım. :)

 

ceza ödeyip satabiliyolarmış. elde kalmaz yani. şu an ikisi de avantajlı. ama 2. el alacak olsam max 1-2 yaşında düşük km sıfırından(bayi fiyatından) en az %20 düşük fiyatlı bi araba alırım.

sıfır fiyatlarına bakarken liste fiyatına bakmayın. liste fiyatından büyük indirimler var %20ye varan.

jelly bear

kasko değerinin üstünde satılan ikinci elleri almazdım. ideali maksimum kasko değeri, hatta %5-10 altıdır. o devir kapandı ama insanlar daha sindiremediği için saçma rakamlar istiyorlar ikinci el araçlarına. oturması zaman alacak. ben olsam sıfır alırdım, hatta elektrikli alırdım (tabii yaşam biçiminiz el veriyorsa).

orient blue
1

mobil görünümden çık