Selam herkese
Bu sene 6 gecelim bir tatil planımız var.Bu zamana kadar kedimi hiçbir yere bırakmadım.Tatil zamanları hep birileri vardı ilgilenecek ama bu sene yok.Kedi otelleri pek içime sinmiyor.Bulunduğum şehirdede alternatif pek yok zaten.Şimdi sizce bir kedi 6 gün yanlız kalabilirmi?Her türlü huyu suyu değişiyor zaten yalnız kaldıklarında.Mama işini otomatik yemleyici aldım.Elektrik kesilsede pil devreye giriyor.Aslında sensörlü su sebilide aldm ama ondan hiç hoşlanmadı.Deneyimi olanlardan akıl beklerim.Neler yapabilirim diye



 

6 gece çok çok fazla ya. Yazık günah, ha ölmez tabi ama yazık günah. Hangi şehirdesin?

numlock

Güvenilir komşu ya da dost var mı en azından anahtar bıraksanız eve günde 1 kere gelip kontrol etse, 6 gün gerçekten çok uzun evde havasız kalır bunalır en azında günde bir kere ortam havalandırılır ilgilenir birileri.

titanic kemancısı

2-3 tencereye su koyun, tencereleri eve dağıtın. 2-3 tabağa mama koyun.
Kapı önlerine sandalye koyun, kapıyı kapatırsa hapis kalmasın.
En az 10 lt temiz kum bırakın. Yaoksa dışarı yapabilir.

En önemlisi: Sakın yarım açık pencere bırakmayın.
Çıkmaya çalışır, sıkışır ve ölebilir.
Bizzat yaşadım malesef.

Mümkünse tanıdık birisi 2 günde bir kumu, suyu kontrol etsin.

alfired

Tecrübesi yoksa hiç bütün kaynakları erkenden tüketebilir her gün uğrayacak tanıdık kesin çözüm.

Ben hiç bırakmıyorum yalnız neredeysem dönüyorum genelde, hadi ben abartıyor olayım bu işin normali azami 4gün gibi sanki.

hedep

Eve laptop bırakılır, uygun programla 7/24 kedi ile iletişim kurulur. En az 5-6 farklı kaba su konulur, aynı şekilde 5-6 farklı kaba mama konulur. Otomatik besleyiciye güvenmem kesinlikle, bir dişlisi kırılsa bitti.

Laptop da klavyeyi de kilitlemek lazım, gelip tuşlara basarsa kontrol gider. Adaptör kablosuyla oynayıp yerinden çıkarabilir, buna da dikkat etmek lazım.

En temizi paraya kıyıp kedi oteline vs vermek, ya da güvenilir bir arkadala bırakmak. İşte bu yüzden evcil hayvan istemiyorum.

kimlanbu

Hangi şehirdesiniz? Ücret karşılığında evinize gelip kedinizle ilgilenecek insanlar var. Instagram'da karşıma çıkmıştı. 6 gece çok uzun bir süre kedi için.

pispinti

ben bu tarz bi durum ilk kez başıma geldiğinde (bakacak eş dost kimse yoktu yakında) armut'tan petsitter bulmuştum. şimdi daha da yaygınlaştı. instagramda suzionline_blog diye bi sayfa var, geçen bayram bi post attı petsitter arayanlar ya da petsitterlık yapmak isteyenler yorumlarda buluştu falan. postun linkini atıyorum. altına bi bakın sizin şehirde kimse var mı? ya da siz yazın arıyorum diye. armuta da bakarsınız.

www.instagram.com

ha bu arada 6 günde kediye hiçbir şey olmaz ama yaz sıcağı olduğu için evin havalanması ve kedinin sıkılmaması için birileri gitse 2 günde bir falan çok iyi olur.

bxgx

Hepinizin söylediğine tek tek katılıyorum güvenebileceğim kimse olmadığından çaresiz kaldım komşu,akraba vs.Bakalım petsitter yada otel bakacağım hava çok sıcak.Mama devrilse yine yerden yiyebilir ama su dökülse buharlaşır bu havada.Teşekkür ederim hepinize.İnanın gittiğim yerden olabildiğinde çabuk dönerim normalde sırf onun için ama bu sene böle bişi oldu

ozkaya

Nerde yaşıyorsun belki bizler yönlendirecek birini buluruz?

numlock

Sakarya

ozkaya

Kalır, hatta evden başka bir yerde, başka insanlarla olmasından iyidir. Kedileri mekan degisikligi kadar strese sokan bir şey yok. Yalnız 3.gun biri eve gidip suyunu mamasını kontrol edip, kumunu temizlerse iyi olur. Evin farklı yerlerine derin kaplara su koy. Iki tane kum kabı olsun. kapıların önüne kapanmaması icin agirlik koy. Mümkünse mama kaplarının olduğu yeri gösteren minik bir kamera olursa icin de rahat olur.

tekdir ile uslanmayan kiz

petsitter denilen bişey var bu işi iş edinmişler, petsitteristanbul insta hesabını takip edip sorabilirsin sakaryada var mı, birde tüm veterinerlere sor anahtar verseniz ücreti karşılığı gelip evde kontrol ederler mi.

eve kesinlikle kamera al koridora koyarsın veya evde ençok durdukları yerlere, 4 gün bıraktım ama takip ettim 2 kameradan çocuk çok sıkılmıştı tek sorun buydu.

eğer 2 kedi ise sıkılmazlarda, camlarda file yoksa cam açma vasistas asla açık bırakıp gitme, etrafta kırılacak devrilecek herşeyi yere indir. tencere tencere temiz su koy(kimseyi bulamazsan) hava sıcak çabuk buharlaşıyor.

çamaşır leğeni alıp içine kum doldurmuştum kendi kumuna ek olarak.

arkadaşım 2 kedisini 10 gün bile bırakıyor ama 2 kedi avantajı var kimsede bakmıyormuş o sırada ben asla yapamam ama yapan var.

eve kamera +petsitter

eja

6 gün çok uzun ya yalnız kalması için. ben 2 gün bıraktım bir kere, sesli bebek kameram vardı 2 saatte bir oğlum oğlum diye sesleniyordum asşkfl. içim el vermiyor. hayvan da strese giriyor zaten.

haftalık tatile gittiğimde bir kere annem bir kere de arkadaşım sağolsun 2 günde bir gelip mama kum temizleyip çıktılar hemen.

istersen bir arkadaş var petshop sahibi kirtetepe'de ve yazlık civarındaki evini annesi kedi oteli olarak işletiyor. yönlendirebilirim ama en son bizimki stresten mantarlandı. bırakmıyorum artık son 2 senedir.

merkezdeysen yardımcı da olabilirim 2 günde bir fakat erenler kampüs civarı falan gidemem. dsi civarı oturuyorum.

bir de evde kamera yoksa yardımcı olamam.

bisorumvargaliba
1

mobil görünümden çık