3 ay kadar sonra omoda 5 alacaktım ama malum çin'den gelen her türlü araca %40 vergi gelecek 7 temmuz'dan sonra. sizce bu şartlar altında zamlar gelmeden chery omoda 5 alınır mı? chery'nin tekrar pazardan çıkma ihtimali nedir? ispanya ve macaristan hatta türkiye'ye fabrika açılması konuşuluyor ancak yine bir kafasını karıştırıyor insanın.




 

Cherry ne olursa olsun alinmaz. Bu araclarin omru 5 yil. Teklemeye baslar Sonra da satamazsin.

halk

Cherry yi uygun yapan fiyatı idi artık esprisi kalmadı

basond

Yatırım olarak düşünülebilir. Bugün zamsız fiyattan satıyorlarsa alıp 1 yıl sonra zamlı piyasada satılabilir.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

alınmaz. yatırım olarak da alınmaz.

paintov

son karardan bağımsız 20 yıldır araçları iyi kötü inceler kullanırım,

son 4 yıldır da c segment suvları inceliyordum yakından almak için.

chery de karar kaldık. parasını fazlasıyla hak eden bir araç, aynı paraya saçma sapan araçlara binmek yerine o özellik, konfor, sağlamlık yaşamayı tercih ederim.

varsın ülkeden mi çekiliyor ne oluyor umrumda değil o araca binmek fazlasıyla verdiğin paranın hakkını hissetmek insana yetiyor da artıyor bile.

araçtan memnunuz ilk izlenimler olarak fakat kullanım ömrü düşük müdür onu bilmiyorum. orasını araç üretim tarafında çalışmış ve chery fabrika ve parçalarında birikimli birine sormak lazım. sırf çinde üretiliyor diye karalayanlara değil.

5yıl garantisi var ve biz bizim ildekinden memnunuz servis de çok güzel ilgileniyor ve zaten 5 sene sonra satacağımız için ilerisini çok da düşünmedik. ama yıl olmuş 2024 ben hiç bir aracın 5 yıl sonra tekleyeceğini düşünmüyorum.

bana kalırsa zam gelirse önceden alanların araçları değerleneceği için bu bir artı.

bu bir baskı yaratır ve firma türkiyede fabrika açarsa bu da bir artı.

tek dezavantaj firma ülkeden çekilirse olur, ki onda da sözleşmeler gereği 10 yıl mıydı 15 yıl mıydı servis ve parça desteği vermek zorunda.

yani ben ne olursa olsun zam gelmeden yine alırdım kesinlikle.

ananiyimioguz

zamsız fiyattan alınabiliyorsa alınır fakat 1 ay sonra zam gelecek diye dünkü fiyattan pahalıya satılıyorsa kesinlikle almazdım.

sonuçta chery ucuz diye piyası olan bir araç
daha pahalı araçların fiyat aralığına girerse bir anlamı olmaz.

nuisance2

Bulabiliyorsan mevcut fiyattan al tabi. Reis "sizin ne haddinizi ulan az paraya lüks" dedi ve yapıştırdı.

Bu arada az para dediğimde de zaten %116 vergi yükü vardı. %160 gibi birşey oldu artık. Yani düşünsene 1,5 milyon olan araç aslında 700 bine Türkiye'ye her türlü lojistik, bayi karı vb ile geliyordu.

robin one persie
1

mobil görünümden çık