2016'tan beri anti-depresan kullanıyorum. hem kronik depresyon var hemde çok sinirli olduğumdan dolayı kullanıyorum. Bu hapları kullandığımdan beri duygularım yok oldu eskiden bazı kadınlardan hoşlanıyordum artık sevemiyorum. Zaten libidomda düştü ilaçlardan dolayı bi istek yok. İnsanlarla arkadaş olmakta zevk vermiyor önceden insanlarla tanışmak, vakit geçirmekten hoşlanıyordum o da bitti.
İçimde bir heyecan yok hiçbirşey heyecanlandırmıyor. Yeni birşeyler alıyorum o coşku yok. Spor yapmak zevk verirdi antrenman günlerini iple çekerdim, bitti. Haftasonları maça giderdim zevk vermiyor. Dışarı çıkıp gezip tozmaktan hoşlanıyordum şimdi yok.

İlaçları bıraksam tekrar sinirli bir insana dönüşecem bu sefer herkesle kavga edicem. iki ucu pis değnek bıraksam olmuyor bırakmasam olmuyor. ne yapmak lazım.

Değerli görüşlerinize ihtiyacım var.

 

Yalnız komandoların zaten duygusuz olanı makbul değil mi?

Doktorunla görüşmelisin bence. Doz ayarlaması yapabilir. Ya da ilaç değiştirebilir.

Mirket

Antidepresan tedavisiyle beraber psikolojik destek alıyor musun?

Antidepresanların görevi, beyni sağlıklı dengeye kimyasal olarak getirip psikolojik değişiklikleri uygulanabilir hale sokmak. Yani ilaç desteğinin işi çok geçici, önemli olan senin kendini tanıyıp anlayıp çözümleyip gerekli çalışmalarla gerekli değişiklikleri yapman, bunun için de beyninin sakinleşmesi lazımdı, onu ilaçlarla yapmışsın zaten.

muhayyer divan

ilaç + psikologla terapi ile sorunlarından daha hızlı kurtulabilirsin.

ben de kullanmıştım, libido düşürmüştü. bunu psikiyatrımla paylaştım, değiştirdik.

2016'dan beri aynı ilacı kulllanıyorsan etkisini kaybetmeye başlamış da olabilir. ben de 2018'den 2022'ye kadar aynı ilacı kullanmıştım ve etkisi yok olmuştu. başta her şey güzeldi.

neyse merak etme düzelecek bu yazdıkların.

art cat chocolate

Libido düşmesi bazı antidepresanlarin yanetkisi evet. Ama anhedoni yani yaptigi şeyden zevk/tat almamak depresyonun belirtilerinden zaten. Doz ayarlaması için doktorunuzla konuşmak en güzeli. Belki ilaç da değiştirebilir. Acık bir şekilde anlatın aynı şekilde.

unalub
1

mobil görünümden çık