Merhaba. Powermatic 80 mekanizmalı otomatik bir saat edindim. Sabah işe giderken taktım, akşam eve 23’de geldim saati çıkardım ve 1 saat sonra saatin durmuş olduğunu gördüm. Biraz araştırdım yeni alınan otomatik saatlerde bu durumun yaşanması normal deniyor ancak 80 saat güç rezervi veren alet sabah 8-23 arası 1 saatlik mi güç rezerve edebildi yalnızca? Acaba bir sorun mu olabilir mi ilk otomatik saatim çok hakim değilim, saat elle de kurulmuyor yalnızca rotorla.




 

Bazi otomatik saatler bosa enerji harcamamak icin saatin takilmadigini anladiklarinda akrep yelkovani cevirmeyi durduruyor, ama zamani "aklinda tutuyor". Siz saati yeniden kolunuza taktiginizda akrep yelkovani olmasi gereken yere getirip devam ediyorlar.

Powermatic 80 dediginize gore sanirim sizde Tissot'nun bir modeli var ve bildigim kadariyla Powermatic 80'lerde bu yukarida yazdigim ozellik yok. Muhtemelen saati bir servise goturmeniz gerekecek ama Tissot'larla kisisel tecrubem cok olumlu degil, kendim de kaliteyle ilgili sorunlar yasadim daha once o yuzden kimseye de onermiyorum.

sertac akin

14 saat boyunca nasıl bir aktivite yaptığınız önemli, mesela bu süre boyunca yolcu olarak otobüs, uçak vs gibi bir taşıtta hareketsiz oturduysanız mekanizmanın güç depolamaması normal ama normal bir çalışanın normal bir iş günü boyunca kolunda olan saatin 14 saatte sadece 1 saatlik güç depolaması hiç normal değil.

Yeni mekanizmalarda bir süre boyunca, tabiri caizse rodaj tamamlanana kadar, mekanizmanın parçaları birbirine alışıp tüm parçalar iyice yağlanana kadar sapmanın fazla olması normaldir. Bu sapma Rolex ve Omega gibi markalarda elbette daha azken Seiko, Tissot, Hamilton gibi görece uygun fiyatlı markalarda daha fazla olur ancak sizin sorununuz güç depolamaya ilişkin. Anlattığınız tablo hiç normal değil. Bence gecikmeden servise gidin, bu süre zarfında saati kullanmayın. Kırık bir parça varsa makine daha da zorlanmasın. Bu arada, bildiğim kadarıyla Powermatic 80 elle de kurulabilir ama dediğim gibi, bence elle falan kurmayı zorlamayın şu aşamada. Garantisi varsa yetkili servise gidin, yoksa iyi bir saatçi araştırın.

10551037
1

mobil görünümden çık