bunlar dişleri florürlü olanlar kadar korur mu?




 

Bu konuda da ayrışıyorlar. Modernciler florsüz asla derken karşıt görüş büyük zarar diyor. Modernciler minnacıktan bi şey olmaz derken ötekisler hastr azi çoğu aynî diyor. Macunsuz sade fırçayla temizlik yapan da varken florsüz sağlıklı macun kullananı da var. Bunların tercihi: gano exel, agarta, farmasi, ersağ...

Ben gano kullandım, siyah renkli aktif karbonlu kullandım. Bi şey anlamadım. Her zaman diş sorunu olan biriydim. Kalan dişlerimi senelerdir güzel koruyorum. MaşAllah bana. Misvak diş ipi ara yüz fırçası ve oil pulling diğer koruma ekipmanlarım.

geveze yazar

Benim dişçim max florürlü olanları kullanıyormuş kendisi.
Florürün ağız içinden emilen miktarından bi şey olmaz diyenlerin görüşü bana daha mantıklı geliyor.

zimbirik

Uzun yıllardır florürsüz kullanıyorum, gayet güzel koruyor. Diş hekimim ilk görüştüğümüzde diş macunumu öğrenmiş ve gözleri fal taşı gibi açılmıştı, 3 sene sonra diş teli sürecim bittiğinde beni muayene edip göstermişti bak dişlerinde hiç diş taşı yok nasıl oldu anlamadım demişti. Florürsüz kullanıyorum gayet memnunum.

muhayyer divan

Bir de çürük başlangıçlarını florürlü diş macunu temizleyebiliyormuş ve tekrar bir katman oluşmasını sağlayabiliyormuş diş yüzeyinde. Florürsüz olunca sadece temizlik yapıyor bildiğim kadarıyla.

zimbirik

Bu konuda kişilerin deneyimlerine pek itibar etmemek gerek. Çünkü dişlerin sağlığı konusunda diş macununa varana kadar onlarca etken faktör var.
En başta genetik miras, sonra beslenme alışkanlıkları, yaşam tarzı der, uzar gider.
İşin diş fırçalama kısmı diş sağlığında sonlarda bir yerde.

Hayatında ağzına fırça değdirmemiş, diş hekimi koltuğu görmemiş, 32 dişi de pırıl pırıl adamlar gördüm ben.

Ama dünya bu kadar kötülendiği halde florürden de vazgeçmiyorsa bir bildikleri var. Florürsüz diş macunu öneren diş hekimi de vardır mutlaka da ben hiç görmedim.

Florürsüz macunların pahalılığını görünce de bu konunun pazar oluşturmak maksatlı abartıldığını düşünüyorum.

Mirket

@mirket ağzına sağlık. Ben de diş hekimi olarak bir şeyler yazmak istiyorum ama şu muhabbet çok uzuyor. Biri gelip “hastr” diyecek diye çok şey diyesim gelmiyor. :)

Soruya cevap, diş macunu kullanmak zorunda değiliz. Mekanik temizlik en önemlisi, florür zararından çekiniyorsanız , florürsüz kullanabilirsiniz. Çok da mühim değil. Gidip boşuna çok para verip marka ürünler alıp, firma elemanı gibi lafta “sağlık savunucusu” da olabilirsiniz ama ne gerek.

Milyon tane çalışma var. Florür diş minesini kuvvetlendirir. Bakteri üremesini engeller/yavaşlatır. Başlangıç çürüklerini tedavi eder.

Paracelsus'un "Tüm maddeler zehirdir, ilacı zehirden ayıran dozudur" Sözünü de hatırlayalım.

Burada artı ve eksilere bakılır. Kiminin genetiği, bakımı,diyeti iyidir, florürsüzle de sorun yaşamaz. Kimi aksi durumda kötü hijyene sahip vb. kişidir, flor kaşıklar ama ne fayda.

Florür karşıtı insanların ana dayandıkları makaleler geneli etkilemiyor bence ama çoğu zaten dayandırılan bilime değil de “marketing” ve sosyal medya safsatalarına bakıyor. Haklı yönleri de var ama halk sağlığı için florür yasaklanması şu dönemde söz konusu değildir.

Sadece şebeke sularının florlanması ile bile sağlık sistemindeki çürük hastalığı yükü çok azalmıştır. Bunları çok anlamazlar.

bir ileti paylastim

@mirket @bir ileti paylastim @toua tokuchi

Kullandığım florürsüz diş macunu, markanın piyasaya sürdüğü diğer florürlü türlerin hepsinden ucuzdu. Hâlâ da öyle. Daha pahalı filan da değildi.

Madem diş fırçalamak diş sağlığı için yapılacaklar listesinin sonlarında, neden günde 3 defa muhakkak fırçalanması için yıllarca birileri kıçını yırttı onu da anlayamam açıkçası.

muhayyer divan

gelip benim hastr mi yapıştırmış ya adam köy avradı gibi iğneli iğneli.

Ben olanı biteni anlattım milyon çalışman varsa bunu sana hadi ordan diyenlere anlat de mi ama. Adamcağız da bu ikilemlerden etkilenmiş olmalı ki gelip sormuş burda.
Salça olmadan fikrini yazaydın. Şimdi de kendine bulaşılıp uzatıldı ayakları çekecek iyi izleyin.

geveze yazar

Listenin sonunda olması önemsiz olması anlamı taşımaz ki.

Bir yığın faktör var. Başkalarının kişisel deneyimleri sana emsal teşkil etmesin anlamında söyledim ben onu.

Mirket

olsa da olmasa da muhtemelen pek bir sey fark etmez. reklamcilik basarisi ikisi de.

bohr atom modeli
1

mobil görünümden çık