Neredeyse her sabah saat 7.00 dan önce okunan bu selalarin bir yönetmeliği, genelgesi yani bir düzeni yok mu? Sela en erken şu saatte okunabilir gibi. Yani bu hoca almış eline mikrofonu sanki gazel okuyor uzatıyor da uzatıyor, bağıra çağıra çirkin bir sesiyle uykudan uyandırıyor. Burada selaya filan karşı değilim haa yanlış anlaşılmasın. Benim sorum bunun bir nizami yok mu ya. Bu saatte neden okuyorsun kardeşim. Bunu nereye şikayet etsem. Etsem fayda olur mu? Sanmıyorum... Bu sıkıntılarla uğraşan var mı bir yol gösterebilir mi?




 

sabah 7'de neyin selasını okuyor, vefat mı? o saatte okunmaz sela normalde. bulunduğunuz il veya ilçenin müftülüğünü arayın durumu anlatın.

mustafakesekci

şikayet etsen faydası olmaz. bozuk ve yüksek sesten dolayı müftülüğe şikayet ettim, verdikleri cevap ölçüm yaptık normaldir, oldu. şikayetimden hemen sonra sesi daha da açtılar artık evin içinde gümbür gümbür ses var.

scudman1

Bazı şehirlerde sabah ve akşam vakti okunan sela var bu doğru ama gerekçesini bilmiyorum, ilk duyduğumda ben de şaşırmıştım

grimavi

Cimer'e yazın, bulunduğunuz il veya ilçe muhtemelen küçük şehirlerimizden biri, oralarda sabah salâlarını her gün okuyabiliyorlar, bundan 26 yıl önce Anamur'a yaz tatiline gitmiştik, her sabah salâ okunurdu, her gün ölen oluyor sanıyordum, meğer değilmiş.

Büyük şehirlerde okutulmuyor burada da okutulmasın diye şikayet bırakın cimer'e. Çünkü zaten her sabah ezan var.

muhayyer divan

Şikayet edin kesinlikle çözüm bulunur.

HellKeePer
1

mobil görünümden çık