Selam

Bir robot süpürge aldım. İstastonda temiz su haznesi var. Robot sanırım suyu buradan alacak. Buraya dolduracağım su saf su mu olmalı? Musluktan doldurursam cihaza zarar verir mi?

Bu haznede, çamaşır kurutma makinemin su haznesinde biriken suyu kullanabilir miyim? O da saf su sayılır mı? Robotumu bozar mı?

 

musluk suyu kullanılır da zamanla kireçleme yapabilir belki. o yüzden kurutmanın suyunu kullanmak daha mantıklı.

antihero

Evet içme suyu kullanın genelde, öyle diyor kılavuzunda. Bir de temizlik malzemesi kimyasal koymayın ve iş bittikten sonra içinde su bırakmayın.
Zamanla pompası tıkanabilir.

Bunlar dikkat edilmesi gerekenler. Ancak ben hatalı olarak üçünü de bir çok kez yaptım ve hala çalışıyor.

biseysorcaktim

Robotu bozmaz. Paspas aparatı zarar görebilir

biseysorcaktim

Yaşadığınız bölgenin suyu kireçli değilse ürün ömrü tamamlanana kadar idare edebilir. Kireçliyse 1-2 ayda dahi problem yaratabilir. Eğer musluk suyu kullanıyorsanız kettle ve çaydanlıklardaki durumla kıyaslayıp siz karar verin. Eğer kullanmıyorsanız riske atmayın içme suyu veya @antihero'nun dediği gibi kurutma makinesinin suyunu kullanın.

akhenaten

bu suyun içinde çamaşırlardan gelen toz partiküller, deterjan artıkları olabilir. bence robotta kullanmayın.

adivar

Kurutma makinesinin suyunu hiç bir şeyde kullanmayın. @adivar dan daha fazlası var. Hatta bu suyu lavaboya dökünce döktügünüz lavaboyu yıkayın sonradan. Robotta içme suyu kullanabilirsiniz hiç bir şey olmaz

limonlu eksi

içindeki su kaynamıyor sonuçta, kireç ciddi bir sorun yaratmaz. biz hep musluktan dolduruyoruz, yıllardır ne tıkanma oldu ne başka bişey. bulunduğum şehrin suyu da gayet kireçli, kettle falan ayda bir kireç bağlar.

mustafakesekci
1

mobil görünümden çık