Annem fotoğraf attı, sanırım bizim emektar TV artık gidici.
Philips marka, sanırım 13 yıl önce aldık. Gerçekten çok iyi hizmet verdi, hiç üzmedi fakat bu nasıl bir problem acaba? Birileri uygun fiyata tamir edebilir mi yoksa yeni televizyon mu bakalım?

i.ibb.co

Edit: Cevaplar için teşekkürler, bir güncelleme yapayım, televizyon sabah düzelmiş. Bizim evin içi yazın 38 dereceyi buluyor, sıcaktan etkilenebilir mi acaba? Ayrıca kendi kendine düzelmesi de ilginç. Dün akşam uydu kanalları haricinde android tv denettirdim, HDMI ile bağlı televizyona, o da aynı şekilde problemli gözüküyormuş. Şu an sorun yok ama. Ben yine de yeni TV adayı bakayım en iyisi...

 

İşkembeden destekli sallıyorum.

Genelde bu yaşta tv'lerin kondansatör arızasından dolayı benzer sonuçlar verdiği olabiliyor. Güvenilir bir tv tamircisine gösterebilirsiniz var mı bunun daha canı diye. Fevkalade basit bir işlem fakat tv dirilttik diye deli saçma paralar da istenebilyor. Eğer ki kapasitör problemiyse bambaşka bir şey de olabilir tabii uzman değilim konuda.

hedep

bu tamir işleriyle amatör-hobi olarak ilgilenen biri olarak yorumlayayim;

eğer panelin bizzat kendisinde bir sorun yoksa (genelde panel arızaları şu şekilde oluyor, darbe aldığı bölge bozuluyor, herhangi bir darbe almamışsa bile sorun paneldense genelde belirli bir bölgeden görüntü bozulmaları başlıyor, sizinkisinde ise nerdeybe bütün ekranda) bu sorun panelin kontrol kartında (ismini yanlış söylemiş olabilirim, panelin sarı-turuncu filmlerle bağlı olduğu uzun ince kart) olabilir.

benzer bir sorun annemlerin bodrum'daki tv'sinde olmuştu, ekranda buna benzer bir görüntü ve titreme vardı; o film-kablodaki bazı bağlantıları iptal edince görüntü düzelmişti -ama bu geçici bir çözümdü tabii, sonra tamamen gitmişti :)-

yani iyi bir usta fazla bir masraf çıkartmadan düzeltebilir bu sorunu -çünkü panelin tamamını değiştirmek çok masraflı, ama dediğim şekilde bir çözüm baya uygun olur.

@hedep

kapasitör sıkıntıları genelde powerboard'da oluyor; yani televizyonun açılıp kapanma sorunu, ledlere ışık gitmemesi, yanıp sönmesi vs vs. kapasitör'ler elbette mainboard'da da var ama artık bu tv'lerin mainboard'ları pc gibi pc anakartı gibi olduğundan hiçbir usta bu karttaki mikro devrelere bulaşmıyor bulaşmak istemiyorlar, doğrudan kartı değiştiriyorlar :)

makbur

Cevaplar için teşekkürler, bir güncelleme yapayım, televizyon sabah düzelmiş. Bizim evin içi yazın 38 dereceyi buluyor, sıcaktan etkilenebilir mi acaba? Ayrıca kendi kendine düzelmesi de ilginç. Dün akşam uydu kanalları haricinde android tv denettirdim, HDMI ile bağlı televizyona, o da aynı şekilde problemli gözüküyormuş. Şu an sorun yok ama. Ben yine de yeni TV adayı bakayım en iyisi...

dejame
1

mobil görünümden çık