Arkadaşlar ben tezini yazdım, bu raporu alacağım ama aklıma takılan birşey oldu. Ben ofis bilgisayarını kullandım atıf eklerken, mendeley vardı.
Sonra kendi bilgisayarımda 5-6 tane daha atıf ekledim. Word’te mendeley falan yoktu ben de kendim yazdım (düzgün cite ettim yani onda problem yok).
Şimdi aklıma takıldı, intihal raporu alırken sorun olur mu?


 

İntihal raporu ile dediklerinizin bir ilgisi yok. Siz atıf vererek dahi, bir kaynaktan ardışık 3 kelimeyi aynı şekilde yazamazsınız ( elbette genel geçer şeyler hariç)

edit: sorun olmaz demediğim için mi tik almadım :D
etkisi yok dediğiniz durumun intihal raporuna, intihal yapmadıysanız sorun olmaz

jülsezar

Kaynakça yazımından mı bahsediyorsunuz sadece anlamadım tam. Yani "ben bu kaynağı kaynakçama manuel ekledim, sorun olur mu?" Diye mi soruyorsunuz? Birkaç kere okudum ama emin olamadım. Sorduğunuz buysa tabi ki hayır. Çeşitli stillerde otomatik atıf oluşturan sistemler kolaylık olsun diye var sadece. Hatta makale değil de tez yazıyorsanız bunları elde yazıyor olmanız daha faydalı, çünkü tezin amaçlarından biri zaten böyle şeyleri öğrenmek.

akhenaten

Atıfta intihal sadece kasıtlı bir şekilde yanlış atıfta bulunduysanız değerlendirilir. Mendeley ile ya da manual olarak yazılması intihalle ilişkili değil :)

e mice
1

mobil görünümden çık