Fiziksel olarak toplamda sadece 5 ay görüştüğünüz ama 4 sene boyunca her gün konuşup her şeyi paylaştığınız, mesafeler dışında her şeyin iyi gittiği (ya da mesafeden dolayı iyi gittiğini sandığınız) insanla evlenir miydiniz?

Mesafe: >7000km


 

Bence mesafeden dolay her yönünü görememiş olabilirsin

grimavi

Arkadaşım evleniyor.

Kahvedesu

Evlenirdim. Fiziksel olarak az görüşülmüş ama 4 yıl boyunca her gün konuşup, her şeyimizi paylaştığım insanla evlenirim. Bu evlilik zaten aslında tamamen şans işi. Burnunun dibinde olur evlenirsin yine hayal kırıklığı olabilir.

rock n roll

nope

gabe h coud

Evlenmezdim bana çok büyük çılgınlık gibi geliyor.
Zaten uzak mesafeye bu sebeple başlamazdım. Bir tür kumar bu sonunda iki ihtimal de var.


Yakın zamanda bunu yapacak bir arkadaşım var çok yorum yapmıyorum kendisine ama o kolayca bu kararı alabildi.

Kediyi üzdün

Uzaktan cinsellik bir şekilde devam ettiyse, karşılıklı oyuncaklar vs vs olabilir ama öbür türlü sıkıntı

jülsezar

cinsel cekim varsa evlenilir

turkuaz

Evlenme niyetim olsa da uzun süre birlikte yaşamadığımız için hep bir soru işareti vardı kafamda. O çok istedi sonuca vardırmayı, çok ağladı. Yeşil ışığı yaksam hemen evlenebilirdik. Çok seviyordum ama mantıklı olmaya çalışıp böyle ciddi bir karar almadan önce şöyle en azından 1 sene kesintisiz beraber yaşamak istedim. Başka teknik ve lojistik nedenler de vardı ve bir şekilde olduramadık. O yüzden 2 sene önce, "kısa vadede beraber yaşama şansımız yok gibi görünüyor" diyerek bu 4 yıllık ilişkiyi "askıya aldık".

Ayrı yollarda devam etmek istediğine emin misin diye defalarca sordu 2022 sonunda. Sevdiğimi, kaybetmek istemediğimi ama kısa vadede evlilik yapmadan bir araya gelme şansımızın olmadığını söyledim. Bunun üstüne 2 yıl daha neredeyse her gün, en kötü birkaç günde bir iletişime devam ettik. O ağlamaya devam ederken ben mantıklı hareket ettiğimi, olması gerekenin bu olduğunu sandım. Bir yandan da o sırada hala belki bir fırsat çıkar da bir araya geliriz diye ümit ediyordum ama bundan başka da yapabildiğim bir şey yoktu.

Böyle olunca bu son 2 yıllık dönemin içinde başka biriyle bir bağ kurduğundan bahsetti. İlişki değildi ama yarasını kapatmaya çalışıyor gibiyidi biraz. Hatta bu bağ kurduğu çocuğa benden fazlaca bahsettiğini, benimle ilgili her şeyi bildiğini söylemişti. Biz 4 senenin üste 2 yıl daha görüşmeye devam ettik.

Şimdi 6 yıl sonra mesafeyi ilk defa sıfıra indirme şansımız oldu ama bu kez de 6 ay önce geri dönemeyeceği bir yola girdiğinden bahsetti. Birkaç teklif yaptım kendisine. Bir an için düşündü. Çünkü biliyorum hala birbirimizi seviyoruz. Ama sorumlulukları olduğunu, başkalarının hayatını mahvetmek istemediğini, o yüzden artık yapamayacağını söyledi.

Önümüzdeki ay onun için gizli olacak şekilde son bir kez buluşacağız. İki hafta boyunca hiç bilmediğimiz bir ülkede seyehat edip yemek yiyecek, havadan sudan güzel şeylerden, güzel anılardan konuşacağız. Son defa sevişip belki son bir kez birbirimizin yüzüne bakıp elveda diyeceğiz.

Canım çok yanıyor. Bu fırsat 6 ay önce gelse her şey çok farklı olabilirdi. Onun gözünden baktığımda olanlara ve artık niye benimle olamayacağı konusuna hak veriyorum. Ona kızgın değilim. İstemesek de, önümüzü göremememizden dolayı ayrı yollarda devam edelim dedik ama sanırım hayatımın en büyük hatasını yaptım. Sevmeye devam ettiğim ve hala sevdiğini bildiğim birinden ayrılmamıştım hiç hayatımda.

Evlenmeyip iyi bok yedim

synesthesia

@tnz

Nişanlı değil. Ama müstakbel eş evlilik fikrinden bahsetmiş birkaç kere.

Sorumluluktan kastettiği şeylerin detaylarını burada vermek istemiyorum ama onun gözünden kesinlikle haklı sebepler olduğunu söyleyebilirim. Yani o eskiden duygusal davranırken şimdi daha rasyonel davranmaya başladı. Aklının yarısı başka yerde, ama kendine stabil ve güvende hissedeceği bir hayat kurmaya çalışıyor. Orada 6 aydır iyi kötü bir stabilite tutturmuşken masayı tekrar dağıtıp nereye varacağını artık bilmediği bir şeye geri dönmek istemiyor. Evlenelim diyorum. Bir an durup düşünüyor. Kafası zaten karışık. Ertesi gün korkup "artık yapamam. uzak dur lütfen:(" diye geri dönüyor.

Pembe dizinin içinde buldum bir an kendimi. Bu kadar boktan bir durum yaşayacağım aklıma gelmezdi.

synesthesia

Evlenmezdim. Sizin de dediğiniz gibi mesafeden dolayı problemler su yüzüne çıkmıyor. Sanki mükemmel bir uyum varmış gibi hissediyor insan karşılıklı. Ama işte gerçek hayat öyle mi, bilinmez. Çok yüksek ihtimalle öyle değil.

Yalnız sizin yazdıklarınızdan hareketle o iki haftalık tatil size iyi gelir mi şüpheliyim. O konuda biraz daha düşünmeniz gerekiyor gibi geliyor bana. tnz'nin son dediklerine de katılıyorum.

pispinti

yanındakiyle yaşar aklındakiyle ölürsün dedikleri bu oluyor herhalde.

Ben açıkçası bu masum görünen ama kendi hatalarının, olduramadıklarının vs artık adına ne derseniz bedelin, neden iki kişi sandığı ama üç kişilik olan ilişkideki habersiz olana ödetildiğini anlayamıyorum. Rasyonel davranan birisi artık devamı olmayacak biriyle üstelik başkasıyla beraberken 2 hafta güzel zaman geçirmez bu olsa olsa benim gözümde onursuzluktur. Aldatmanın adına veda deyince suçsuz ve masum olmuyorsunuz.

Kediyi üzdün

neden evlenmeyesin ki? tabi ki de evlenilebilinir ancak şu durumlara bakman lazım kadınsan sorun yok. erkeksen, kadın için ailesinin yanında olması ya da arkadaş çevresinin yanında olması çok önemli. şundan dolayı senin yanına geldiğinde hiç arkadaşı ve aileside olmadığı için belli bir yaştan sonrada yeni çevre edinemeyeceğine göre sana sarar bu da seni bunaltır. bunun dışında evlilikte sorun yok evlenene kadar uzak mesafe ilişkisi yaşamam gerekir diyorsan fikrim gözden uzak gönülden uzaktır.

100binZar

Soruya cevap: bence 5 ay yeterli değil, evlenilmez.
eleştiri: sizin yapacağınız şey düpedüz aldatmak, güzel laflarla süslemeye gerek yok. hayatının en büyük hatasını yaptıysan cezasını kendi başına çekmeyi denemen daha doğru olur.

hrskrs

ben evlenmedim yakın şehirlere taşınınca bile bir sürü arıza çıkmaya başladı, aynı evde herhalde cinnet falan gelirdi :D görmeyip görmeyip buluşunca her şey toz pembe oluyor gerçekçi bir ilişki olmuyor ( 6 yıl sürmüştü )

sanguine mcqaer
1

mobil görünümden çık