evden çıktıktan sonra anahtarı teslim etmeyen, evde hala bazı eşyaları olan bir "muhterem" var. yakında ev ahalisi olarak bir süre şehir dışında olacağız. ben bu şahsın bizim bilgimiz ve kontrolümüz olmaksızın eve erişebilmesini istemiyorum. borç takmaktan tutun daha rahat taşınsın diye verdiğim bavulu BİR AYDIR zahmet edip getirmemesi gibi davranışlarından dolayı kendisine asla güvenmiyorum. o yüzden kilitleri değiştirmeyi düşündüm.

bunun maliyeti nedir aşağı yukarı? apartman dairesinin çelik kapısında alt taraftaki kilit değişecek sadece, anahtarı zaten saymıyorum.

ikinci sorum şu ki kiracı olarak bunu ev sahibine bildirmeme gerek var mı veya sorun yaşayabileceğim bir şey mi? kendisi başka şehirde, evle hiçbir şekilde bağlantısı yok. değişim masrafını ben üstleniyorum, çıkacağımız zaman da zaten yeni anahtarları teslim edeceğiz. hani haber vermesem "niye kafanıza göre iş yapıyosunuz" durumu olur mu sizce? gerçi adam anahtarları verince kilidin değiştiğini bile anlamaz ki herhalde.

son sorum bu işlem kapıya zarar verebilecek ya da malın değerini düşürebilecek bi şey mi? çilingir kapı açarken bayağı hırpalıyor diye biliyorum mesela. yoksa biri sökülüp diğeri tertemiz takılır mı?

 

kendiniz bile takarsiniz, hicbir sey olmaz eger kapi cok ozellikli bir kapi degilse, duz celik kapiyi ben kendim takabilmistim.

eski kilidi atmazsiniz, isterseniz evi bosaltmadan once tekrar takarsiniz eger o kisi bos eve veya yeni tasinan kisilere de dadanmayacaksa. dadanacaksa da degistirdiginizi soylemeyebilirsiniz, fark etmez bile bence, ki zaten yeni eve tasininca ilk is kilit degistirmek olmali,ev sahibinde neden benim evimin anahtari olsun sonucta. onemli olan ayni kalitede bi kilit almak, bazi kilitler dandik oluyor, ucuza kacmayin derim.

kilit fiyatlari da sanirim guncel 500 tl filandi, gecen anahtar cogaltirken gozume carpmisti ama bundan cok emin degilim, bir anahtarciya sorabilirsiniz.

ozetle zor bir islem degil, hic endiselenmeyin.

aferin cok iyi dusunmussun

çok maliyetli olmaz ancak kilidin ölçülerine dikkat edin, kapının iki tarafında da farklı uzunluklar olması olası. bazı kapılarda anahtar deliği koruması gibi şeyler de oluyor, kilit mekanizmasını ve kapıyı iyice ölçmek biçmek lazım. bu bilgilerle siz kilidi söküp ölçüp ona göre bir kilit alabilirsiniz, ya da işçilik bedelini de ödeyip direkt anahtarcıya bu işi yaptırabilirsiniz.

aferin cok iyi dusunmussun +1 diyorum ayrıca, zaten kiracıysanız bence yapılacak ilk işlerden biri kilidi değiştirmek olmalı (diğeri de klozet kapağını değiştirmek bence bu arada). kilidi değiştirin, evden çıkarken eskiyi takıp size ait olanı alın derim.

semyasa

kilidi değil göbeği değiştireceksin sadece. bu ucuz bir şey. işten anlıyorsan kendin yaparsın. birine yaptırırsan fazla para isteyebilir.

ferenc

kilidi kendiniz alıp değiştirebilirsiniz. çilingire gerek yok. eski anahtar ve bir tornavida olması yeterli.

kapıyı açın, kapıdan kilide giden bir vida var onu tornavida ile sökün. eski kilidi kendinize doğru çekerken anahtar ile hafifçe açın, dili kilit deliği ile hizalansın. sonra yeni kilidi aynı şekilde takın.

her girdiğim evde ilk yaptığım şeylerden biri kilitleri değiştirmek oldu. eski kilidi saklayın evi boşaltırken tekrar takarsınız. yeni gittiğiniz evde de halihazırda kullandığınız anahtarı kullanmış olursunuz.

kilit alırken tuzaklı olmasına dikkat edin.

inheritance

www.youtube.com

numlock

kiraladığım evde yerleşmeden önce ilk yaptığım şeylerden biri kilidi değiştirmektir. kiracı olarak bu zaten sizin hakkınız. birisi anahtarı kopyalamış olabilir veya eski bir kiracı kendisindeki anahtarla eve girebilir.

misalen söylüyorum ev sahibi bunu problem yapacak birisi bile olsa kaldığınız sürece kendi kilidinizi kullanırsınız çıkarken eski kilidi takarsınız böylece kimse bir şey diyemez.

bravoteam

500 tlye değiştirdik 1-2 ay önce. kilit dahil ücrete.

jelly bear

Yeni taşındığınız evde, ilk iş olarak kilidi değiştirmeden, kaç kişide ve kimlerde anahtar olduğunu bilmeden, bilemeden, gönül rahatlığıyla nasıl oturuyorsunuz, nasıl uyuyorsunuz, tatile nasıl gidiyorsunuz yahu?

Eve gelen çilingirin çırağının kendine de bir yedek anahtar yapmayacağı ne malum deyip ben hep kendim değiştiririm o kilidi. Ben mi paranoyağım siz mi genişsiniz birader?

Mirket
1

mobil görünümden çık