en çok parayı o kazanıyor.
üst üste ödüller kazanıyor.
ekonomide taylor swift effect denilen şey bile çıkmış.

bu kadar popüler bir kadının neden hiçbir şarkısı tr’de bilinmiyor yoksa
ben mi bilmiyorum?

eskiden beyonce’ların, rihanna’nın, shakira’nın şarkıları yaza damga
vururdu, herkesin diline dolanır, telefon melodisi bile olurdu.
peki taylor swift’in neden böyle değil? en meşhur şarkısı ne?
tr’de gençler taylor swift dinliyor mu mesela? yoksa abd’de mi meşhur?

 

Valla ben spotify'da arada abd listeleri çalarım, ben de senelerdir hiç dinlemedim, denk gelmedim. K-pop gibi bir şey olabilir, onu da dinlemedim.

prole

Mutlaka denk gelmişsinizdir. Bir "Shake it off" kulağınıza çalınmıştır diye düşünüyorum. Ben özellikle dinlemem kendisini ama hayır overrated değil çünkü türünde cok iyi müzik yapıyor ve sesi iyi.

old possum

Sanırım 30 yıllık hayatımda kendi irademle açıp dinlemedim. Hatta sesi neye benzer onu da bilmem.

Amaranta ursula

Britney spears alternatifi. Amerika elindeki eskidi mi yenisini piyasaya sürüyor. Hızlı tüketim ürünü bir sanatçı.

ferenc

son 5 yıl içerisinde ses getiren şarkısı olmadı zaten. bir kaç sebebi var, bu kadın çok fazla turne ve konsere çıkıyor. öyle böyle değil. eras turnesi yaptı, ki devam da ediyor, bi ara haftada 3-4 gün abd'nin en büyük stadyumlarında, alanlarında konserler veriyordu. çok iyi bir şirketle işe başladıklarından dolayı büyük yankı da uyandırdılar. rakam yanlış olabilir ama turnede şu ana kadar 100'den fazla konser vermiş olabilir. konserlerinde de yıldız şarkıları da eski şarkıları işte. para kısmını böyle açıkladık, ödül kısmında ise 14 adaylıktan 12'sini kazanmış onlarda zaten full "en kalabalık konser, en kalabalık konser veren kadın ödülü, major tour of the year, pop tour of the year" gibi şeyler.

ekonomide taylor efekti de organizasyon şirketinin pr başarısı. avrupada 4-5 şehir harcii bu kadar popüler biri bi yerde konser verse otel fiyatları da araç kiralamada harcamalarda patlar şaşılacak bişey değil. isveçte düşen enflasyon o ay 0.2 gelmesi gerekirken 0.3 olarak geliyor falan filan :) güzel pr işte.

rihanna, shakira, beyonce, madonna değil asla da olmaz. madonna demişken, mesela son 30 senede madonna 6 turne yapmış. ilk 3'ündeki de konser sayısı taylor'ın bir turnesi kadar işte oradan hesap et maddi kısmı. 2-3 sene ara versin sessizce köşesine çekilsin popülerliği %90 düşer

avatar is back

Türkiye'ye yayılamamış olabilir ama koca koca insanlar (Portekizli vs. birkaç arkadaşım) bunun peşinden ülke değiştiriyor konserine gidiyor. Acayip sadık bi kitlesi var gibi duruyor.

Blank Space ve Shake it off bi ara çok popüler olmuştu ben bunları biliyorum. Sanırım ilk çıktığında Country kızı tarzı bi imajı varmış, Amerikanlar o yüzden ayrı seviyor olabilir. Anaakım pop olarak iyi bi iş yapıyor bence. Biraz aykırı olarak da Lorde ve Billie Eilish var ama bu kadar popüler değiller sanki. Ben mesela Dua Lipa olayını komple kaçırdım ama bir yerlerden duymuşum dinlettiklerinde evet duydum demiştim.

nhk ni youkosu

dua lipa mesela bir şarkı çıkarıyor burada da hit oluyor. taylor swift ne duydum ne çevremde dinleyen duydum

yetkili birine benzeyen abi

Taylor swift'i tanımıyorum. Bence overrated.

Mehmettheslim

Siz sarkilarini begenmediginiz, bilmediginiz icin overrated oldugunu dusunebilirsiniz ama degil. Bu kadinin olayi country muzik. Her sarkisinin arkasinda hayranlarinin bag kurabildigi bir hikaye var. Ortalama bir Turk icin pek bir sey ifade etmiyor ama Kuzey Amerika'da genc kizlar ve kadinlar cok seviyor. Benim gibi Amerika'da redneck arkadaslarinizla uzun sure takilmaniz gerek country muzigi anlamaniz icin.

Bizim ofisten ozellikle genc kadin arkadaslar toplanip, Kanada'dan taa Italya'daki konserine gidecekler. Sadece bilete $700 verdiler. Ucus, otel, yeme icme, alisveris kisi basi $5000.

Ayrica duymussunuzdur; Taylor'in yapimcidan sarkilarini geri alabilmesi muhtesem bir mucadele. Vaktiniz varsa okuyun.

thetruenorthstrongandfree

Şimdi geçen seneye kadar ben de tam olarak böyle düşünüyodum. Sonra Taylor Swift seven bir hanımla sevgili oldum :) ve tam bir hanımköylü olduğum için ben de Taylor Swift dinlemeye başladım :d

Bu süreçte de hem onun anlattıklarından, hem de kendi merak edip araştırdıklarımdan baya bir bilgi edindim kendisiyle alakalı.

Şimdi taylor swift bir albüm şarkıcısı. Tüm şarkılarını kendisi yazıyor ve single'dan çok yaptığı albümlerin tematik olmasından dolayı sükse yapıyor. Era deniyor hatta işte bu albüm temalarına, şu an yaptığı turnenin adı da Eras tour bu yüzden.

Ben de blank space, shake it off ve I knew you were trouble dışında hiç şarkısını bilmiyordum ama şimdi baya bir şarkısını dinliyorum. Şarkılarının alâmeti farikası sözleri. İyi bir söz yazarı yani bu konuda hakkını veriyorum. Bi de çok farklı tarzlarda ve temalarda şarkıları var. Kendi ilişki geçmişiyle ilgili şarkılar yazdığı gibi tamamen kurgu hikayeler anlattığı şarkıları da var ve dinleniyor yani güzeller.

Ayrıca ilişki geçmişinin olaylı olması da magazinsel olarak ilgi çekmesini sağlıyor. Şu anki sevgilisi NFL şampiyonu Chiefs takımından. Sırf bu yüzden bu sene NFL maçları rekor izleme aldı özellikle genç kız popülasyon grubundan :d

Yani evet bi rihanna gibi hit şarkısı yok ama rihanna'nın açıp albümünü dinlemeyiz pek fazla ama Taylor Swift'in albümleri baştan sona dinlenip sevilecek tarzda. İki ay önce mesela yeni albümü çıktı. 15 şarkı çıkacak dendi sonra sürpriz diyip 31 şarkı çıkardı falan manyak gibi şarkı yazıyor yani üretim hızı da fazla.

Ekonomiye etkisini falan yazmışsınız zaten, Avrupa'daki turneleri de full çekiyor şu an. Yani öyle gelip geçici bir akım ya da sadece ergenlerin dinlediği k-pop gibi bir olay değil. Baya bir kitlesi var. Kadın zaten neredeyse 20 senedir albüm çıkarıyor ve yüzlerce şarkısı var. @truenorth'un dediği gibi de eski plak şirketiyle kavga yaşadığı için şarkılarını geri almak için mücadele verip tekrar albüm çıkardı aynı şarkılarıyla Taylor's Version diye ve o albümler de dinlenme rekorları kırdı :D

nundu

Overrated’in tillahı

kaptan memo

overrated değil genele hitap ediyor. özellikle genç-ergen kesime. o yüzden bu kadar kazanıyor.

katy perry, rihanndadan bir farkı yok. eskiden çok dinlerdim artık denk gelirse. fazla pop geliyor artık

jelly bear

overrated falan degil.
sarkilari ergence ok zaten ergenler seviyor asil.
ama yetiskin biri dinlediginde de o duygulari tekrardan yasiyor gibi oluyor.

cruel summer popülerdir
you belong with me patladigi sarkiydi sanirim.
blank space

robert bosch

overrated

edaddy

3.5 saat tamamen canlı, tamamen hareketli bir şov yapıyor.
yorum yapmak için eras tour movie'yi izleyebilirsiniz. 3.5 saat boyunca bunu yapacak çok az insan evladı var. ve buraya tırnaklarıyla kazıya kazıya geldi.

sözleri, yakaladığı insight'lar, edebiyatın her sanatını nasıl kullandığını ingilizce bilenler direkt yakalar. single'cı şarkıcıların aksine hiçbir şeyi düz anlatmaz.

bi de taylor asla bir single/hit şarkıcısı değil. hiçbir albümünde bu 1dir denmez. ancak albümün tamamını dinlediğinizde anlarsınız ne anlattığını.

patronaj1

overrated diye bir kavram olmasa bu kadindan sonra ortaya cikardi. sayfalarca yazabilirim ama cidden gerek dahi yok.

bay b

Tırnaklarıyla kazıma kısmına yorum yapmaya geldim, komik olmuş. Ailesi zaten varlıklı, o kadar destekle çok daha yetenekli insanlar piyasaya çıkabilirdi. Abartılmış kelimesinin sözlükteki karşılığı.

mirty

şarkılarını liseseyken falan dinlerdim, hala nadiren de olsa dinliyorum, şarkıları güzel evet ama kesinlikle overrated. tırnaklarıyla kazıyarak falan da gelmedi.

deartheodosia
1

mobil görünümden çık