Merhaba online platformlarda satılan kahvelerde hangi cins olduğu yazmıyor. Ben de şunu anlıyorum arabica ve robusta karışımı yapılmış. Tamam. Hiç yek arabica çekirdek yok piyasada. Ya onlar blend olunca dengeli oluyor diyeceksiniz.

Yok kardeş ben dengeli bilmem ne istemiyorum arabica istiyorum.

Varsa isim verir misiniz?

 

illy, julius meinl gibi markalarda var aslında.

www.1001kahve.com

orient blue

www.tchibo.com.tr

www.tchibo.com.tr

www.tchibo.com.tr

benim bulabldiklerim

exlibris

Online satış yapan kavurucularda çeşit çeşit single origin kahve var, hiçbiri harman değil. Hangi yörenin kahvesi olduğuna bakarak bulabilirsiniz. Zaten üretilen/tüketilen çekirdeklerin çoğu arabica. Robusta bulmak daha zor.

kahhve.com
aerialresupplycoffee.com
Mesela Colombia supremo bir arábica alt türüymüş.

kobuzchu kiz

Nitelikli kahve satan kahvecilerin hemen hemen hepsi yüzde yüz arabica çekirdek satar, fiyat performans için sanal baharat-sezy sitelerine bakabilirsin, daha kaliteli çekirdekler için null-montag-milestones-coffee department-niji vs bakabilirsin.

Ticari kahvelerden uzak durmak iyidir, çünkü bayattırlar ve defect oranları yüksektir.

Ülkede çok iyi kavurucular var ama aramayı-araştırmayı bilmek lazım, kahvelernet ve kahve kulübü forumlarına da bakabilirsin.

blue rebel motorcycle club

İzmirdeysen
www.looffyscoffee.com
İyi esnaflar

etna

single origin kahvelerin tamamına yakını zaten arabica. KAhve aldığım siteyi aşağıya bırakıyorum. Kavrulma tarihi ile sipariş tarihi arasında maksimum 1-2 olduğu için burayı tercih ediyorum.

coffeetropic.com

thracia

Kahve.com satılıyor tabi ki. O kadar el altından bulunan birşey değil. Ama kilosu 200 lira görünüyorsa tabi ki o kahve robustadır. Çok ucuzlara bakıyorsun sanırım.

robin one persie

sanalbaharatin cogu kahvesi arabica

nuisance2
1

mobil görünümden çık