Kripto Para'da yaklaşık 500 bin lira para kaybettim. Ailemden borç alıp, ilk ayı dolmadan çektiğim kredileri kapattım. Her ay çalışıp onlara ödeyeceğim. Bu Kripto/Kumar bağımlılığına bir daha bulaşmayacağım(inşallah)

Sormak istediğim şu. Bu kumar işlerine girdiğim zaman hep zengin olacağım hayaliyle yaşadım. Bu hayaller yüzünden zaten riske girip para kaybettim. Tekrar bulaşma gibi derdim yok. Fakat eskiden yapay bile olsa bu hayal beni motive eder, hayata bağlardı. Beni mutlu ederdi. Sahte bir mutluluktu. Şimdi bu işlerden elimi eteğimi çektiğim için böyle yapay bir mutluluğa sahip değilim. Bu boşluğumu nasıl kapatabilirim ? Yani içimdeki ses, asla çok zengin olmayacaksın deyip benim hayata karşı motivemi bozuyor. Size saçma geliyor belki ama uzun bi dönem zengin olacağım hayali beni öyle doyurdu ki, şimdi bunun hayaline bile sahip olamamak beni mutsuz ediyor. Bu psikolojiden kurtulmak istiyorum. Siradan ve kucuk hayatimin beni tatmin etmesini istiyorum. Mevcut hayatima karsi motivemi tekrar kazanmam icin ne yapabilirim, ne tavsiye edersiniz ?


 

hocam milyarlarca insan zengin olmadan yaşıyor ve yaşayacak. bence motivasyonunuzu zengin olma üzerine değil de belli bir refah içinde yaşayabilme üzerine kurun. bunun yolu da kendinizi geliştirmekten geçiyor. ne iş yapıyorsunuz bilmiyorum ama alanınızda sizi öne çıkaracak yeni yetenekler kazanmayı hedefleyin.

bir önceki gönderinizden yaşınızın 28 olduğunu hatırlıyorum. çevremde sizden çok daha yaşlı insanların yeni dil öğrenip yazılım alanında kendini geliştirip döviz üzerinden para kazandığına tanık oldum. bu da belli ölçüde refah sağlıyor insanlara. bu şekilde motive olabilirsiniz.

beatbox yapan metalci

1. Çok zengin olmak zorunda değilsin. Zengin olmak zorunda değilsin.

2. Para ticaretle kazanılır. Zengin olmak istiyorsan satış yapacaksın. Kâr elde edeceksin. Ürün/hizmet ortaya koyman gerekir.

3. Yatırımı araştırıp öğreneceksin. 500 bin ile hisse almış olsaydın şu an kâr elde etme şansın vardı. Faiz yüksek. Dolar euro artıyor. Altın artıyor.

4. Paranla bir şey alıp satabilirsin.

Kumar matematiksel olarak kazanabileceğin bir şey değil.

dissendium

Sana tek bişey söyleyim, zamanında çok zengin bir kumar bağımlısı bana şunu dedi: "düşmanını öldüreceksen kafaya tek mermi at. Her gün öldürmek istiyorsan kumara alıştır"

Motivelik bir durum yok. Hayata bakışını değiştir.

numlock

Bi tek kumarla kriptoyla mı zengin olunuyor. Siz yine zengin olma hayali kurun ama kumarla falan değil. Sorun şu ki siz kolay yoldan zengin olma hayali kurmuşsunuz bunu önce bi analiz edip kendinize dönük sağlam bi eleştiri yapın. Gerçekleri kabullenmezseniz çözüm bulamazsınız.

olaylar olaylar

Yeni bakış açıları kazanacağınız şeyler okuyabilirsiniz.

Yanlış dua yanlış şeye sebep olur, dua ne kadar işe yarar yaramaz bunu tartışmıyorum bir şeyi anlatmaya çalışıyorum. Zengin olmak ne demek sizin için? Haybeden çok para elinize geçtiğinde zengin mi olacaksınız? Yoldan geçen birine taç taksak kral mı olacak?

"Zengin olmaktan" vazgeçmenize gerek yok. İyi para kazanma arzusu sağlıklı bir motivasyon kaynağı. Sizin sadece kavramları daha doğru tanımlamanız lazım. Biraz da ayaklarınızın yere basması lazım. Elmalarla armutları ayırıp hepsini kendi sepetine koymanız lazım.

akhenaten

neden zengin olmayi istediginizi dusunun, zira zenginlik yapay ve goreceli bir durum. genellikle insanlarin zenginlik isteginin altinda yatan ve hissetmek istedikleri asil duygu ozgurluktur. Esas olan bu hisse ulasmaya calismaktir, ozgur hissetmeyi ogrenmeyi deneyin.

kassiopeia

Siz bir psikiyatr veya klinik psikologla görüşmelesiniz, neden zengin olma gibi bir arzunuz var bunu anlamak lazım.

playing star again
1

mobil görünümden çık