Arkadaşlar selamlar,

2 yıl öncesine kadar İngilizce adını dahi söyleyemeyen, İngilizceden nefret eden bir insandım. Daha sonra yaşadığım bir olay sebebiyle 0'dan İngilizce öğrenmeye başladım. Nitekim tamamen evde çalışarak belirli bir seviyeye de geldim. Şu an çeşitli testlerde B1 çıkmakta, arada sırada aldığım online konuşma derslerinde de kendimi bir yere kadar ifade edebiliyorum.

Fakat daha ileriye gitmiyor, gitmediği gibi bildiğim şeyleri de zamanla unutmaya başladım. Açıkçası yorgunluk sebebiyle de evde çalışamıyorum, çalışsam dahi inanılmaz uyukluyorum ve çok verimsiz oluyor.

Sabah 8'de evden çıkıyorum. İş, spor vs. derken en iyi ihtimalle 8'de evde oluyorum. O yorgunluktan sonra çalışmaya pek adapte olamıyorum açıkçası. Sizce kursa vs. gitmeli miyim? Sanırım kendime ev dışında bir çalışma ortamı yaratsam daha verimli olur gibi geliyor. İş sonrası 2 saatimi ayırabilirim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum

 

Bence kursa gitmeyin. Ben gittim A2 civarindayken, verilen paraya gore bir faydasini gormedim. Tabii, daha iyi kurslar vardir faydasi olur ama bu devirde cok parasi olan kisiler icin boyle kurslar.

Cambly falan da denemistim, guzel falan ama o kadar da buyuk fayda goremedim. Oxford bookworms serisi var hikaye kitaplari, harika dili var. Cambridge Grammar in use kitabi da eger grameriniz harika degilse faydali oluyor. Gramere cok takilmayin vs diyenler var ama bence bu kitabi bitirmek lazim. Ozetle vakit ayirmak lazim. Ben biraz informal sekilde calistim, biraz daha bilincli calissam daha mi iyi olurdu diye dusunuyorum.

B1 cikiyorsa ingilizce alt yazili dili agir olmayan diziler falan da izlenebilir.

mbond

Kendi kendinize disipline olamıyorsanız kurs iyi olabilirdi ancak bu saat programıyla o da zor.

B1 de kendinizi aşina olduğumuz konularda ifade edebilmeniz beklenir siz de öylesiniz sanırım. Grammer olarak b2 de biraz daha karmaşık yapılar var anlamak zor değil içselleştirip uygulamak zor o yüzden hedef dille kendinizi çevrelemeniz lazım.
Türkçe yaptığınız ilgi alanınız şeyleri İngilizceye eşdeğeri ile değiştirin. Haber mi istiyorsunuz İngilizcesini izleyin film dizi hakeza (önce İngilizce altyazı zamanla tamamen kaldırın)
İşe giderken yoldaki vakitlerinizi podcast dinleyerek geçirin çok faydasını gördüm.
Shadowing tekniği denilen bir videoyu açıp konuşmayı takip ve taklit etme egzersizleri yapın.
Kitap okuyun.
Konuşma dersi aldığınızda hocadan sizi iyi bir değerlendirmesini isteyin bu açıdan aynı kişiyle üst üste ders yapmak da iyi olur. Eksiklerinizi görmeniz açısından.

Don't give up!

anon1m

İngilizce alt yazılı dizi izle.

numlock

Kurs ya da özel öğretmen savsaklama ihtimalimizi engelleyen şeyler, mecbur hissettiğimiz için. Bugüne kadar hiç yapamadıysanız böyle bir itici gücü seçmek iyi fikir olabilir.

charbiel
1

mobil görünümden çık