Devletler daha cok insani neden istiyor? Her gecen yil ilerleyen teknolojiyle insan ihtiyaci azalmiyor mu?




 

Emeklilik yaşı olmuş 40, OECD bir emekli maaşı işin 4 kişiden prim toplaman lazım diyor sen 1,5 kişiden topluyorsun. Yarın bu sistem nasıl dönecek? 80 doğumlular bile emeklilik istiyor ülkede :) 30 sene sonra üretimi kime yaptıracaksın? Kimden prim toplayıp emekli maaşı ödeyip sağlık sistemini ayakta tutacaksın?

avatar is back

memleketin dönmesi için genç insanlara ihtiyaç var. gençler çalışıp para kazanmazsa ülkeye iş gücü de gelmez vergi de gelmez, emekli maaşlarını da döndüremezsin. yaşlıların ülkeye herhangi bir katkısı yok.

jelly bear

@avatar back'e ek olarak "Taşıma sular" çoğunluk olur, biz azınlık kalırsak o zaman büyük tehlike.

kimlanbu

Emekli olur olmaz kafamıza sıkmayacaksak nüfusun azalması kötü 1 şey.

Şöyle düşün abi, yaşlandın, 10 tane çocuğun var. Her biri sana aylık 2k atsa iyi kötü geçinirsin. Çocuklara da koymaz o kadar para, işleri güçleri var, 2k para gönderirler.

Bi tane çocuğun olsa sana 20k göndermesi lazım. 20k sana gönderse kendi çoluğu çocuğundan kısacak. Daha kötü okula gönderecek, eğitim aldıramayacak vs. vs.

Teknoloji ilerliyor da, üretimi 10x artıracak kadar hızlı ilerlemiyor. Ki zaten onun için de ciddi bi sermaye yatırımı lazım. Nüfus artış hızı 2.5'ten, 50 yılda 2.4'e düşse sorun yok, ama 10 yılda 1.5'e düşerse sıkıntı büyük.

plutongezegendegilmi

Eğer bizim ülke sanayileşme konusunda önlerde bir ülke olsaydı ve başka ülkelere fabrika açıp onları çalıştırıp oradan para kazanacak olsaydık sıkıntı olmazdı.

Aksine biz başka ülkelerin bizim ülkemizde fabrika açıp istihdam kazandırmasını istiyoruz ki işsizlik azalsın ve ekonomiye yabancı para girişi olsun. Bu söylediğimin olması için de genç iş gücü gerekiyor. Biz genç iş gücü ile ekonomisi yürüyen bir ülkeyiz.

Yani hem genç nüfusun az hem de bir şey üretmiyorsan ülkenin çoğunluğu devletten düzenli maaş olan emeklilerden oluşur. Emekliler gençken çalışmış prim yatırmışlar bir şey demiyorum ancak olayın özü itibariyle emeklilere giden para direk devletin cebinden çıkıyor, direk eksiye yazıyor. Ekonomi dönmesi için birilerinin çalışması gerek.

nuevo

genç nüfusun agirliginin 18-35 civarı olmasina fırsat penceresi denir. ülkenin eğitim, teknoloji, kalkınma patikasini kolayca değiştirebilirsiniz. Kore'de falan zamanında olan biraz da buna bağlanır. genç nüfus iyi bir şey.

anlatamıyorum

teknoloji zannettiğiniz kadar ileri değil. hala milyonlarca ameleye ihtiyaç var.

üstte genç nüfus diyen arkadaşların söylemeye çalıştığı şey de bu.

candide

Devletler daha çok insanı istiyor mu? Hayır.
Az gelişmiş ülkeler daha çok insan istiyor. Bir ülkenin nüfus yapısı nüfus piramidiyle incelenir.
Nüfus piramidi konusu şurada fazla cahile anlatır gibi olmuş ama anlatılmış
www.youtube.com

Az gelişmiş ülkelerde büyüme, en kolay yola, nüfus artışına bağlanmıştır.

Örnek, Nüfus ne kadar artarsa o kadar çok eve ihtiyaç olur. Bu da inşaat sektörünü canlandırır, beyaz eşya sektörünü canlandırır vs. Böyle zincirleme reaksiyon gibi gider.
Az gelişmiş ülkelerde, ülke çalışanından aldığı primi yatırıma dönüştürmediği için, o çalışanın emekliliğinde ona ödeyeceği parası yoktur. Bu parayı da o an çalışanlardan alır. Onun için de çok çalışan, yani genç nüfus gerekir.
Falan.

Mirket
1

mobil görünümden çık