sb




 

Oled alasım var benim de, çok yolculuk yapan birisi iseniz alınır, yoksa bence değmez.

kimlanbu

ucb-c ile tvye baglanabiliyormus. guzel bir oled tv yada monitor varsa olabilir.

cevap degil; ama su oyunlar varmis. isinize yarar belki.
www.steamdeck.com

buenosdias

Oled versiyonunu aldım, güzel alet. Şarj AAA oyunda 2.5-3 saat civarı gidiyor, Hades gibi oyunlarda 6-7 saat gideri var. Sadece alırken çeviricili almaya dikkat et, Tr'de satışı olmadığından şarj aleti uyumsuz. Bir de normal(lcd) versiyonunu alma, batarya yukarda yazdığım değerlerin yarısında tükeniyor(muş)

sarahkerrigan

aldım geliyor haftaya.

henüz deneyimlemedim ama benim alma motivasyonum şu oldu. incelemelerde "ultimate gaming machine for busy gamers" gibi bir tanım gördüm. çoluk çocuk iş güç derken artık ps ya da xbox oynayacak vaktim yok ama steam kütüphanemde de 160 oyun var. tam olarak benim için üretilmiş gibi geldi.

robin crusoe

Kafanizi biraz daha karistirayim: ben steam deck ve asus rog ally z1 extreme arasinda kalip rog ally’i tercih ettim. Steam deck’i denemedim o yuzden dediklerime bu yonde bakmak da lazim. Rog ally tercih sebebim steam kutuphanemin bos olmasi, daha donanimli olmasi ve windows tabanli olmasi nedenli torrentten daha rahat oyun indirip kurabilecegim dusuncesiydi (steam deckte de bu mumkun sanirim ama biraz daha ugrastirici). Tr garantili ve burada satilan bir urun olmasi da bir avantaj. Ayrica 3 ay game pass beles veriyor o da guzel. Haftada 2 kez git gel tren yolculuklari yapiyorum, ayrica evde de robin crusoe’num dedigi gibi uzun soluklu ekran basina oturup oynayacak zamanim olmuyor. Nintendo switch sagolsun ayrica oyun aliskanligim da degisti, handheld konsol cok daha konforlu geliyor. Bu sebeplerden dolayi rog ally aldim ve asiri memnunum. Sarj isi cok kotu, aaa bir oyunda 1 saat zar zor gider, ama priz erisim sorunum yok o yuzden bir sikinti yasamiyorum. Alan wake 2, jedi survivor ve horizon forbidden west gibi performans isteyen oyunlar oynadim ve ortalama ayarlarla oldukca guzel bir performansi var.

Lenovo legion go da performansli bir alet ama goruntusu cok hantal geldi, kullananlar da cok konforlu olmadigini soyluyor. Msi da yeni bir cihaz cikardi ama inceleme videolarinda gordugum kadariyla cok avantaji olan bir alet degil. Bunlardan dolayi rog ally’a da bakin derim kisaca. (Z1 degil z1 extreme modeli daha uygun olabilir cunku onemli performans farki var)

gibicibicis

Mobil oyunculuk seviyorsanız (illa sokakta olmanıza gerek yok bunun için) en mantıklı cihazlardan biri bence. Diğer windows tabanlı el konsollarından daha ucuz, gariban çinli android cihazlarından fersah fersah daha kuvvetli (deck kadar kuvvetli çin android/linux cihazlar da var elbette ama fiyatı çıldırıyor o durumda)

Rog Ally X ile karşılaştırmasına bakmak lazım şu durumda win linux farkediyorsa sizin için.

İngilizce varsa wulfdenn youtube kanalında mobil cihazlar hakkında epey görüş bazlı inceleme var (deck/ally dahil)

hedep
1

mobil görünümden çık