[q]
(5) 

Harcama itirazı

gabe h coud #1583826
Arkadaşlar başımdan geçen olayı anlatayım. En baştan belirteyim; büyük bir paradan bahsetmiyoruz ama dikkatinizi çekmek istedim.

Cumartesi günü Kaş’ta bir plaja gittim. Şezlong, içecek vs. için kartla temassız ödedim. Bir süre sonra oradan kalkıp arabayla 15 dk mesafedeki başka plaja gittim. Burada yine kartla bir şeyler alırken bankadan uyarı geldi kart temassız ödemeye kapatılmıştır diye. İlk plajdan da aynı zamanda bir dk arayla 100, 200 ve 575,30 tl temassız çekildi.

Bankaya harcama itirazı yaptım. Temassız işlemler kart hamilinin sorumluluğundadır, denildi ve itirazım kapatıldı.

Yapılabilecek başka bir şey yoktur herhalde değil mi? Soğuk su içiyoruz. Siz dikkat edin desem ne yapacaksınız, sonuçta temassız işlem öncesi dolandırıcı mısın diye soracak haliniz yok.

 

Banka kendiyle çelişmiyor mu? Temassız özelliğini kapatmışsa olağandışı bir durum olduğunu fark etmiştir. Olağandışı bir durum varsa neden itiraz kabul edilmiyor?

Ben olsam bir daha itiraz ederim. Bunları inceleyenler üşendikleri için hazır mesaj atabiliyorlar.

dissendium

dissendium+1
Tekrar itiraz et. Bankalar geri adım atıyorlar. Senin konun ile alakasız ama bana kullanmadığım halde kredi kartı aidatı çıkarmışlardı üstelik kredi kartı istemediğim halde kart göndermişlerdi. Başka belgelerin arasına sıkıştırmışlar kredi kartı onay formu. Özellikle de belirttiğim halde kredi kartı istemiyorum diye. Ben de gittim bankaya ben bu aidatı ödemem dedim, ödemek zorundasınız dediler ödemem dedim. Hem aidatı hem kartı iptal edin yoksa sizi şikayet ederim dedim. Peki efendim, iptal ettik, kartı da kapattık dediler. Rezil oldum ama değdi. Sen de kapatın kartımı de.

rock n roll

Kartın sahipliği sende ise, işlemlerin sorumluluğu da sende oluyor. Bu şekilde değerlendirilir olabilir.

Ama kartını kaybetmiş olsa idin, ve bunu beyan ederek harcama itirazı da bulunsaydın, itirazın daha farklı değerlendirebilirdi. Tabi budurımun da kendi içindeokça değişkeni var. Özetle böyle.

Özetle, kartın sahipliği sende ise, yapılan harcamalar senin sprumlulğumdadır. Bu şekilde düşünebilirsiniz.

saturn

@saturn, öyle şey olur mu? sadece temassız ödemeler için geçerli bu durum. kartı kopyaladılarsa neden benim sorumluluğumda olsun. temassız işlemlere özgü bir durum var burada.

gabe h coud

Ben olsam polise giderdim. Bu RFID skimming dedikleri dolandiricilik turu olabilir. Temassiz odeme yapilan kartlarin radyo sinyalini kopyalayip,kart bilgilerini ele geciriyorlar. Bunu kart cebinizdeyken yapiyorlar. Tekrar odemeyi nasil yapiyorlar bilmiyorum ama bir yolunu bulmuslardir.

www.youtube.com

RFID korumali cuzdan/ kart kullanmak ise yarayabilir. Ben de tatile cikmak uzereydim. Tatile cikmadan once bir tane RFID korumali cuzdan alayim.

thetruenorthstrongandfree
1

mobil görünümden çık