Arkadaşlar 1 dayım var ve sevmiyorum. 3 kız kardeşin hakkını maddi manevi yedi. Dedemin malına çöktü. Hayırsız evlat ve annesi en çok onu seviyor. Karısı bile boşadı adamı ama annesinin gözünde masum oysa çok bencil hiç ii yapmaz yardıncı olmaz. Eşi ile beraber dedemin malına mülküne kondu evler dükkan araba. Biz 1 emekli maaşı babamın sadece 1 ev var Allahtan. Anne ev hanımı ben işsiz zor geçinirken alaylı bir şekilde emekli maaşıyla alay ediyor babamın. Kendisi ve eşi de emekli dedemin sayesinde dedem ona iş verdi hatta evlenmesine de o yardım etti. Neyse şimdi dükkan kirası 2 ev var çocuklara kalacak. Çocuklar kendini kurtardı. Biz sap gibi kaldık abim çalışıyor ama evi yok araba aldı borçla. Annem hakkını aramıyor halen sessiz şekilde anneanneme falan bakıyor zerre hal etmiyorlar ama evlat görevi diyor. Dedem daha iyi tamam torun ayrımı yapıyor kuzenimin sırf okulu için başka şehre gidip ev aldı kız orada kalsın diye babalık yaptı kızla 4 5 zene yaşadılar. Neyse ben işsizim sanatıma 0 destek çıkıyor. Atölye açacağım para yok boşta 1 dükkanı var bize vermiyor. Halen ayrım yapıyor. Anneannemi dayımı falan sevmem ama dedeme saygı duyuyorum yine. Bu ne önerirsiniz. Zorunlu olarak yüzlerini görmek durumundayım. Dayım her gün annesine geliyor vw hiç iş yapmıyor yemek sofra kurma masa taşıma falan elini ayağını Hiç yardımcı olmuyor. Ne önerirsiniz.


Bir aile dostu teyze var diyor bu adam olmaz daha misafir gibi hiç yardım etmiyor babası kahvesini yapıyor bize getiriyor sadece kendisini bir de kızlarını düşünüyor. Geçmişe şiddet uyguluyordu kızlarına karısına da.

 

Hukuki olarak yapacak bişeyin yoksa bunları kafana gram dahi takma. Nefret bile etme. Hamam böceği gibi gör, karşılaştığında tiksin o kadar. Olan olmuş, yaşanan yaşanmış. Böyle yüzbinlerce aile var.

numlock

Türkçede 'kız VERMEK' 'gelin ALMAK' lafları vardır.
Erkek çocuk soyun devamıdır. Onun için eve gelin alınır.
Ama kız evlat, verilir.
Bu feodal kafa maalesef bugün de devam ediyor. Genlerimize de işlemiş durumda. Sen hiç kına gecesinde evden gidiyorum diye ağlayan damat gördün mü?

Sonuç olarak Dayılar o mirası, malı kendilerine hak olarak görüyorlar. Deden, ninen, hatta annen bile bunun böyle olduğunu düşünüyor.

Yani suç dayında değil. Töremiz böyle. Öğle görmüşüz hep. Farklı bakamıyoruz.
Yani dayın seninle gözgöze geldiğinde senin paranı yediğini, sana haksızlık ettiğini düşünmüyor. O onun hakkı.
Biraz töre, biraz da işine öyle geliyor.

Mirket

Ben olsam hepsiyle yuzlesip yapilanin haksizlik oldugunu anlatirdim.Eger annenizin hakkini iyilikle vermiyorlarsa hemen kanuni yonden basvurudan bir sey cikar mi arastirin.Hic bir sey cikmazsa da bu kumpasin icinde olanlarin hicbiriyle bir daha gorusmeyin.

turkuaz

Dede annanne hayattaysa mallarını istedikleri gibi tasarruf edebilir.Dayının geçmişte eşine şiddet uygulamış olması bunu değiştirmiyor.

Dayıyla kötü olmak sonucu değiştirmez, sonuçta anne yarısı sayılır ve zor zamanda yardım isteyebileceğiniz sınırlı kişilerdendir.
Dedenizin bundan sonraki tasarrufları hakkında anneniz annesi aracılığıyla müdahil olabilir ama sizin girişimleriniz ters etki yapar diye düşünüyorum.

hebanon

Keşke bir an önce kendi ayakların üstünde dursan ve ailenden uzaklaşsan. Bence başka işler de yapabileceğin şekilde kendini geliştirmeye bak. E-devletteki veya internetteki çeşitli eğitimlerden kendine uygun bişeyler bulup hakkından gel hepsinin, çalışabileceğin alan genişlesin, kalifiyeliğin artsın. Sanatın nedir bilmiyorum ama ülkemizde sanat şu yıllarda kolay kolay para kazandırmıyor. Kendine yatırım yap derim.

muhayyer divan

tapu davalarında zaman aşımı yoktur babam anamı dayım kandırarak mallarına el koydu desin direk sonuç alır mahkemede.
dayın da der ki ben yaptım ettim babama yardım ettim ona istinaden malları verdi derse.ispatla der.
ispatlayamaz.
annenin dik durması gerek.senlik bir durum yok.

jamswety

nefret edebilirsin ama hukuki olarak yapacak bir şey yok. anneannen ve deden ölse bile sen dava acamazsın annen acmalı.

sizofren06
1

mobil görünümden çık