dostlar iyi akşamlar,

ben peyniri normalde de severim ama kötü beslendiğim için sık tükettiğim bir şey değildir. yani eve nadiren peynir alıp yerim. kahvaltı zaten etmiyorum, haliyle kullanım alanı kısıtlı oluyor.

yalnız son 10-12 gündür filan böyle uyuşturucu bağımlısı gibi peynir istiyor canım. her sabah iki yumurtaya 50 kilo peynir karıştırıp yer oldum. bunu yaptım ya mesela 6-7 saat sonra karnım acıktı, CANIM YİNE PEYNİR ÇEKİYOR.

bu vücudun bir çeşit sinyali olabilir mi? öyleyse neyim eksiktir? son 2-3 ayda alkol tüketimim fazlasıyla arttı mesela, onun alıp götürdüğü bi şeyler mi oldu acaba nedir?

şakasız söylüyorum "ulan sigarasızlıktan başım çatlıcak" hissini peynirle yaşıyorum artık her gün. yediğim peynir de süpermarketteki tırt beyaz peynir yani öyle çok değişik, lezzetli bi şey yemiş de tadına bayılmış değilim. bildiğimiz peynir yani yıllardır yediğim şey.

bunun bi sebebi olabilir mi yoksa kafayı mı yedim?

 

geçen benim de ananasa aynısı oldu. dilimlenmiş aldım önce. 2gün öyle dilimlenmiş ananas aldım marketten. sonra kesmedi bütün ananas aldım giriştim bıçakla. 3 gün üst üste günde 1 ananas yedim. ağzımda hassasiyet oldu bir iki noktada yiyince yakmaya başladı xD , yana yana yedim 1 gün daha. sonra saldım. ama hala arzum tamamen geçmiş değil.

insanın canını çektiği şeyi hunharca yemesi güzel oluyor

jülsezar

kalsiyum eksikliği, tşk, öd.

Mehmettheslim

içinde kazein proteini var, sinir sisteminde bağımlılık yapan maddelere benzer etkisi var, ama hafif şekilde. bir de dopamin seviyesini yükseltiyor, bu da yiyince daha iyi hissedeceğiniz sanrısı yaratıyor.

bisorumvardı

Hocam o kadar değilse bile peynir düşkünlüğü bende de var ya. Bu kadar değildi. Ne zaman masaya otursam çeyrek kalıp peynir yiyorum. Gün içinde bir daha, bu sefer karpuzla. Vallahi ilginç olay

kel aynak kusu

Bilimsel bir dayanağım yok ama bu durum bende de var. Peyniri kahvaltıda zaten arıyorum ama yoğurt konusu iyice abartılı bir durumda. Kahvaltı hariç her öğün yemeğin eşlikçisi yoğurt veya ayran. Bir Alman için bira neyse benim için yoğurt o.

Ek olarak, aciklayamasam da vucudun bir ihtiyacina bagli bu durum olusuyordur diye dusunuyorum.

mbond

kalsiyum+1

jamswety
1

mobil görünümden çık