Geçen haberlerde gördüm bu nasıl mümkün olabiliyor?

Kıza çeyrek takmışlar sdfkdsgkh bi an abartmayın yaa dedim ama olasılığa bakınca heykelini bile dikebilirler dedim.

90 soruda her soruyu yanlış işaretleme ihtimali 4/5 ama 4/5 üzeri 90 derken oranımız yüzde olarak 0.0000001897 çıkıyor.

Yani öyle milyonda 1 falan da değil he, milyarda 2 gibi bir şey.

Birisi demiş tüm soruları yanlış işaretlemek için doğru cevabı bilmek gerek. Yani o daha mantıklı geldi şuan. Olayın aslını bilen var mı kaydırma falan diyeceğim ama böyle komple kaydırma da olmaz sanki.

 

Komple kaydırsan da olmaz. İlla ki peşpeşe aynı şıkkı doğru olan sorular vardır.

Her sorunun cevabını bilip yanlış şıkkı bir sebepten işaretlemiş birinin ya da haddinden fazla şanssız ve bilgisiz birinin yapabileceği bir şey.

Mirket

Zamanında böyle bi protesto yapılmıştı
www.hurriyet.com.tr

Bu seferki yarışmacıya şansı da yardım etmiş ki hepsini yanlış yapmış

grimavi

bir şeyler biliyor ama yanlış biliyorsa hepsini yanlış yapar. demek ki sallamamış, bilerek yanlış yapmış. ne dedim ben :)

gabe h coud

kaydırma veya sallama değil. bilerek yapılmış. kolay değil çünkü. bi cevabın yanlış olduğunu bilmek için bi şeyler bilmek gerekiyor. her soruya çat diye bu yanlış diyemezsin. her soruyu okuyup kısmen çözmen lazım aslında.

jelly bear

Yahu ne var bunda. hepsini dogru yapmaktan kat kat daha kolay.

"tüm soruları yanlış işaretlemek için doğru cevabı bilmek gerek" Dogru degil.

Dogrusu; "tum sorulari yanlis yapmak icin yanlis cevaplardan birinin yanlis oldugunu bilmek yeterli." Dogrusunu bilmeye gerek yok

soulforge d

birden fazla şık işaretlediğinizde otomatik yanlış oluyor cevap. hiç sorulara bakmadan protesto amaçlı bu şekilde yapılmış da olabilir. illa cevapları bilmeye gerek yok yani.

shadowfollower

her üniversitelere giriş sınavında bunun için girenler vardı ama bu lise sınavında olmuş.
zaten tipte bunu isteyerek yapmış gibi durmuyor. çocuk gerçekten başarısız ve hiçbir şey bilmiyor.

my fault

düşündüğünüz kadar kolay değil bu. baya zor işte. hiçbir şey bilmeyen biri yapamaz. her soruyu yanlış işaretlemek zor iş. isterseniz herhangi bir geçmiş sınavı alın deneyin.

jelly bear

ben anlamadım, kız bile istemeye hepsini yanlış yapmaya mı çalışmış? yoksa doğru yapmaya çalışırken hepsini yanlış mı yapmış? ikisi de zor. hepsini yanlış yapmaya çalışmak için hepsini doğru yapabiliyor olmak lazım. hepsini doğru yapmaya çalışırken de en azından bir tanesini yanlış işaretlersin, doğru çıkar.

co2s2

Boyama kitabı her gördüğü boşluğu doldurmuş demek ki :-)

gabe h coud

ben öğretmenlik yaparken 20 soruda hepsini yanlış yapan öğrenci çıkmıştı. nasıl becermiş diye şaşırırken özel öğrenci kontenjanındanmış, müdür yardımcısı 50 e çekelim diyince öğrenmiştim. o yüzden kimseyi bilmeden yargılamamk lazım diye ders almıştım.

high hopes of the sozluk

tüm soruların doğru cevaplarını bildi ve bilerek yanlış cevap verdi ya da şansı yaver gitti hiç doğru işratlemedi. ben buraya takılmadım gerçi çok zor bir şey başarılmış!! ama ben çeyrek takılmasına şaşırdım. bence cumhuriyet taksalardı daha liyalkatlı olurdu. bu arada kızın yanında duran adam babası mıydı yoksa öğretmen miydi? orada altın takan bir şey diyor ama anlayamadım. sizin de başarınız var gibi bir şey diyor. kıza üzüldüm ama.

exlibris

Lgs deneme sınavında oldu bu olay diye gördüm sanki. Yani gerçek sınavda değil de denemede yaptıysa "Ulan bi senedir 500 tane denemeye girdik, şunda da hepsini yanlış yapayım" demek istemiş olabilir.

Ha ama hepsini yanlış yapmak, hepsini doğru yapmaktan daha zor değil çok daha kolay. 90 sorunun 60 tanesi falan şık eleyerek yapılacak sorulardır, e bi şıkkı eleyince yanlışı buluyosun zaten. Kalan 30 tanesinde de çözüp yanlışı işaretlemiş olabilir.

Şansla/şanssızlıkla açıklanabilecek bi şey değil yani bu. 90 soruyu rastgele yanlış işaretleme olasılığı imkansız denebilecek bir olasılık. Bilinçli yapmıştır.

nundu
1

mobil görünümden çık