bi ürün yaptırdım, aslında yurtdışında var olan bir ürünü satın almak maliyetli olduğu için kendime kadar yaptırıyordum ki ürüne 1-2 geliştirme eklemek istedim ve ekledim.

sonra ürünle ilgilenebilecek arkadaşlara gösterdim. çok beğendiler, bize de yaptır dediler. ürünün kullanımı ile alakalı aklıma gelmeyen birkaç alan daha söylediler. en sonunda da sen bunun patentini al dediler.

var mı yakın zamanlarda bu işlerle ilgilenmiş, patent almış birileri? en ufak bir fikir bile olur. fiyat toplamaya başlayacağım patent danışmanlarından.

 

patentin tescil edilmesi için dünya genelinde yeni olması lazım. sizin ürününüz yurt dışındakinin aynısı ise patentle koruyamazsınız. bilinmeyen bir alanda kullanımı için ise bir ihtimalle faydalı model alabilirsiniz. onun da başvurusunun doğru yapılması lazım. siz en iyisi bir uzmandan destek isteyin ama başvuru yapılmasa bile destek için para isteyebilirler.

shadowfollower

Daha çok faydalı model gibi sizin iş, onu da işi bilen birisi rahatça aşar :

" Yeni olmayan ürünler için başvuru yapılıp faydalı model belgesi alınsa dahi, ürünün yeni olmadığının üçüncü kişilerce ispatlanabilmesi durumunda mahkeme yolu ile belgenin iptali söz konusudur."

kimlanbu
1

mobil görünümden çık