Selam

Kendiniz profesyonelsiniz, para kazanma kaygısı olmadan, sırf sevdiğiniz müziği yapmak için çok sevdiğiniz arkadaşlarınızla bir araya geldiniz, ama biri var ki bol bol hata yapıyor ve hatalarını gidermek için çalışmayı filan da reddediyor. Ama sık sık da kayıt yapalım diyor.

Sizin buna tepkiniz ne olur? Sebeplerini anlatır mısınız? Kendi mantığımı mihenge vurmaya çalışıyorum da. Kapris mi yapıyorum anlamaya çalışıyorum. Yardım eder misiniz?

 

Efsane gruplar neden dağılıyor hocam? Bunlar bayağı da yakın kanka tipler. Çoğunlukla müzikal anlayış uymuyor. Birlikte müzik yapamamaya başlıyorlar. Öyle işte.

prole

Bir arabanız var, ama motordan normal olmayan bir ses geliyor ve araç ara ara çekişten düşüyor; yokuşlarda bazen bayılıyor. Bu durumda arabayı kullanmaya devam mı edersiniz yoksa sorunun nereden kaynaklandığını tespit edip sorunu gidermeye mi çalışırsınız?

Arkadaşınız hatalarını kabul ediyor ama bunu düzeltmek için çalışmak istemiyorsa, bu durumda size arızalı motoru olan bir arabayla uzun yola çıkmayı teklif ediyor demektir. Bu sadece size değil, grubun işini yapan diğer üyelerine de haksızlık. Çabalamak, ama çabanın yetersiz olması başka bir durum ama çabalamayı denememek bile; işte bu haksızlığın ötesinde saygısızlık bence.

Tabii burada önemli bir nokta daha var. Bu grubu kurmanızın sebebi çok sevdiğiniz arkadaşlarınızla birlikte vakit geçirmek ve eğlenmek mi, yoksa kendinize ait zamanda sevdiğiniz müziği sizinle aynı kafadan olan, aynı müziği yapmak isteyen insanlarla birlikte çalmak mı? Bu ikisi birbirinden farklı şeyler. Eğer maksat yakın arkadaşların birlikte vakit geçirmesi ise o zaman yapılan hataların falan çok da bir önemi yok. Asıl amaç birlikte eğlenmek çünkü. Ama eğer amaç sevdiğiniz müziği yapabilmek ise, işte o zaman elbette makinanın diğer parçalarının da saat gibi çalışmasını istemek en doğal hakkınız.

thracia

thracia son paragraf +1. amaç birlikte vakit geçirip eğlenmekse hatalara çok takılmak yersiz. burada grubun çoğunluğunun bakış açısı belirleyici olur. herkes ok ama bir tek siz rahatsızsanız grubun size yol vermesi gerekir. tam tersi herkes durumdan rahatsız ama bahsedilen arkadaş çok gevşekse de ona yol vermek lazım. bu şekilde sürekli bir gerginlik olacaktır, zamanla herkes bırakır işine gücüne bakar.

edit: müzisyen değilim :)

hrskrs
1

mobil görünümden çık