Selam

Babam diyor ki gmail "depolama alanınız dolmak üzere, aylık şu kadar para vermezseniz mailleşmeyi de kullanamayacaksınız, mail adresimdeki her şeyi sildim bu uyarı devam ediyor" diyor.

Bunu evernote için annem söylemişti, aynen bana da oldu, şimdi bu gmail de böyle yaparsa biz böyle her şeye para mı ödeyeceğiz, ben uiyemedim al sen ye google mı diyeceğiz arkadaşlar?

 

Depolama alanınız dolunca ya bir şeyleri sileceksiniz ya da para verip daha büyük depolama alanı alacaksınız.
Her zaman böyleydi.

Babanızın sildiği emailler çöp kutusundadır. Çöp kutusunu boşaltın.
Ayrıca mesela gmail web arayüzünde "larger:15M" yazsın arama kutucuğuna. 15 MB'tan büyük emailleri listelesin gmail. Onları silsin ki yer açılsın.

michael_knight

Depolamayi dolduran emailler olmayabilir de. Photos ve Drive'i da kontrol edin ve cop kutusunu da bosaltmayi unutmayin.

Gmail arayuzunde en altta sol kosede ne kadar alan kullandiginizi yazar, onu tiklarsaniz hangi servisin ne kadar kullandigini gorebilirsiniz.

sertac akin

15gb limit var google hesabin icin. sadece gmail degil, toplam google hesabi. backup edilen telefon, uygulamalar (whatsapp mesela), fotograflar, videolar ve de tabii ki email bunun icinde.

temizlik yapmasi ve/veya ayarlarini duzetlmesi gerekiyor (mesela benim telefonda whatsapp'tan gelen videolar backup edilmiyor). ya da para odeyecek aylik.

hot potato

Ben gmaili ilk çıktığı günden beri kullanıyorum, benim bile mailim daha 13.5gb'larda.

Muhtemelen telefonunda senkronizasyon açtıysa galerideki fotoğraf ve videolar google drive'a atılmıştır ve yer kaplıyordur.

kimlanbu

Önce bedava hizmetler ile alışkanlık oluştururlar, sonra kullanıcı kitlesi büyüdüğünde iş paraya döner. Her zaman böyledir.
Mynet mail de geçmiş yıllarda ücretli olmuştu ve bırakmak zorunda kaldım.
Bulut depolamalara da çok güvenmiyorum bir sebeple.

Depolama alanının çabuk dolmaması için fotoğraf ve videolarda sıkıştırma uygulayın , gereksizi silin çok büyük oranda yer tasarrufu olacaktır.

Çok önemli veriler buluta değil yanı başınızdaki CD/DVD de olmalı. Usb bellekler bile her yönden güvenilir değildir.

diyecevaplandı

Ben şunu anlamıyorum,

Youtube da aynı şeyi yaptı, mynet de yaptı, başkaları da yapıyor, yıllarca ücretsiz kullandırıp kendilerine alıştırıyorlar, bu süreçte her türlü gelişimden de geri durmuyorlar, bu gelişmeler bizim para vermemizden tamamen bağımsız oluyor ama bir gün geliyor bütün uygulama kullandırımını tamamen paraya bağlıyorlar.

Bugüne kadar sadece tıklarla bu kadar para kazanıldı, geliştirmelere ve kâra harcandı bu paralar, gittikçe daha da fazla tıklanıyor hatta reklam da kullanıyorlar bizim iznimizin dışında. Bunun nesi yetmiyor da yalnızca para ödeyenler kullanabilir noktasına geliyorlar?

Üstelik youtube, gmail, whatsapp, twitter gibi farklı farklı uygulamalar için de ayrı ayrı para istiyorlar, hepsi aynı şirkete ait olduğu halde. Aklım almıyor, canavarlık bu.

muhayyer divan

yok canavarlık değil. baban gibi milyarlarca insan var ve bedavadan google'ın serverlarında verileriyle yer kaplıyor. bu hizmetleri döndürebilmeleri için illaki bir ödeme duvarının arkasına geçmek durumunda kalıyorlar. yani senin babanı hayrına bunca zamandır maillerini saklamışlar, babanın kapladığı veri artınca para istemişler. canavarlık değil kapitalizm. para vermek istemiyorsan ya kapladığı verileri sonsuza dek silecek ya da hizmet almayı bırakacak. bu kadar basit.

ayrıca söylemeden edemeyeceğim gmail yine insaflı, depolama alanı açtığında para istemeyecektir. bak mynete. maillerini parayla okutuyor :)

false pretension

"Bunun nesi yetmiyor da yalnızca para ödeyenler kullanabilir noktasına geliyorlar?"

kapitalizm? kar amaci guden sirketlerin amaci "yettigi kadar" para kazanmak degildir, maksimum kar etmektir.

hot potato

Maksimum kâr da, bu kadar canavarca olması mı gerekiyor? Sürekli para ödememizi isteyen tek uygulama tek enstrüman google şirketi değil ki, ayrıca dünyanın her yerinde aynı ekonomik imkanlar yaşanmıyor, gerçekten anlamış değilim. 20 yıl gmail kullan sonra da paralı yaptım desin. Bunlar böyle yaparsa diğer bütün şirketler de yaparlar. Bu insan hakları mı yani şimdi?

muhayyer divan

@false pretension

Babam her şeyi sildiğini, hiçbir veri bırakmadığını söylüyor. Zaten internet üzerinden çok iletişim kullanan biri de değildir. Ona rağmen ya paranı ya canını dercesine bir uygulama gerçekten akıl almaz. Bugüne nasıl gelmişler acaba.

muhayyer divan

Çöp kutusundan da silmiş mi? Silmediyse alan açılmamıştır.

edit: telefonu androidse, whatsapp da oraya yedekleniyor ve videolar dahil edilmiş olabilir. Ek olarak, telefonun galerisi de yedekleniyor olabilir.

nhk ni youkosu

yukarida tnz'nin verdigi linkten girip bakacak. Orada neyin ne kadar alan yedigini gosteriyor. Her seyi silmis olsa "alaniniz doluyor, para odemeniz gerekebilir" demez google. dolulugu %80'in altina indirince o uyari gidiyor.

hot potato

Gmail paralı değil, driveda ek alan almak paralı. Sizin alanınızı dolduran şey de gmaildeki mailler değil yedeklenen dosyalardır arkadaşların dediği gibi. Yani öfkenizi gereksiz bir yere yöneltiyorsunuz şu an.

nundu

Ayrıca whatsapp, twitter ve gmailin sahipleri farklı. Ha kapitalizmin vahşiliği konusundaki eleştirinizde haklısını da bu durum ona örnek değil :)

nundu

Whatsapp'ı ve twitter'ı google satın almamış mıydı?? İnstagram ve facebook'u da satın aldı? Çok şaşırmıştım hepsini almış diye düşünmüştüm duyunca...

muhayyer divan

google saydıklarından hiçbirini satın almadı.

facebook, instagram'ı ve whatsapp'ı satın aldı.

twitter'ı elon musk satın aldı.

kafan çok karışmış senin.

false pretension

mailler değil resimler ve videolar yer kaplıyor. google fotograflar kota 15 gb.

sizofren06

fotoğraflardır onlar.

android telefon google hesabınla giriş yapıyorsun, sonra her şey cloud'a yedekleniyor. bu 15gb'ı büyük oranda fotoğraflar oluşturmuştur.

babanın dediği "her şeyi sildim, bir şey kalmadı" mail'ler içindir.

mail'lerin yüzbinlercesi anca doldurur kotayı. kısaca gmail hala ücretsiz pratikte (sürekli büyük eki olan mailler gönderilmesini hariç tutuyorum)

yazılım maliyetleri, depolama, internet maliyetleri hepsi devasa boyutlarda. bi de alphabet inc (google'ın sahibi) halka açık bir şirket. amacı olabildiğince kar etmek, ki hissedarları da para kazansın. işler böyle yürüyor. bana da garip geliyor trilyon dolara ulaşan şirketlerin hala kar peşinde koşması. ama böyle.

biseysorcaktim

@false

Fazla karışmamış bence, 1 yaklaşık olarak doğru biliyormuşum ne güzel işte :)

muhayyer divan

drive kullanmaya başlayınca bende de dolmaya başladı. ancak cok cüzi bir miktar oldguğundan koymuyor

kondansator
1

mobil görünümden çık