istanbul'da merkezi bir ilçede (şişli gibi) 1+1 veya 2+1 (en fazla 20 yıllık bir binada) ev tutmak isteyen biri ev kirası, faturalar, yeme-içme, ulaşım, sosyalleşme vb. gibi masrafları da dahil ettiğimizde geçinebilmek için aylık ne kadar maaş almalı? birikim yapma gibi bir amaç yok. kişi inanılmaz sosyal ve masraflı da değil.

not: lütfen aylık en az 150 bin tl kazanan alfa, ceo ekşi sözlük yazarları cevap vermesin.


 

50k

jülsezar

3 cesit standardla cvp vereyim.

aclik sinirinda yasayarak: 35k
fakirlik sinirinda yasayarak: 50k
ortadirek sinirinda yasayarak: 70k

ortalama kira 17 diye baz aldim.

buenosdias

yani ev kirasına bağlı. 20k ya ev bulabileceğini sanmam, bulursun da bodrum filan olur diye düşünüyorum. tek kişi olacaksan ortalama fatura yüksek gelmez internet dahil 1000-1500 filan. kendin de ayda 15k harcasan en az 35 filan oluyor.

turuncu tonlarda

Min 60-70.

ruhen hastayim ben

Oturulabilecek bir ev 30k
Faturalar 1.5k
Mutfak masrafı değişken ama 15k
Hafta sonu sosyalleşme,iki üç bira içsen 5k.

Bence ucu ucuna günü kurtarmak bile 50k'dan aşağı olmaz, bunun beklenmeyen masrafı var daha...

50k alan birisi de 30k kira veremez ya da beklentiyi düşürüp kötü ve eski bir evde yaşamak zorunda kalır.

kimlanbu

ayrica eve esya alir misin almaz misin diger ev giderin olur mu ona gore bir butce de gerekiyor he hazir paran vardir birikim yapmayacaksan sadece yasama ve gunluk gider miiiiiinimum 55-60 sosyallesmediginden biraz kolaylasir. merkezi yerde oturmasan da durum ayni bu arada. 30 degil de 20ye ev bulabilirsin mesela cok ciddi bi fark yok bekar evi olarak aradigin seyde

ala09

25 civarı kira, 7 sabit gider, 15 mutfak-yemek, 10 eşya-kıyafet-elektronik taksitleri, 5-6 şehirdışı git-gel, arkadaşların düğünü, sağlık harcamaları gibi bilinmeyen masraflar. Bu haliyle tek kişi 60-65 arası düşük-orta sınıf arası yaşanır.

xephyr

Ev kurma maliyeti haric 30'a bu sene tek kisi kucuk ve vasat bir evde minimum masraf yasayabilir bence. Uzeri sosyallesme, evi iyilestirme, birikim ve diger insani harcamalara gider. Maas konusunda fikrim yok.

osssy

buenosdias'a katılıyorum

doharkoman
1

mobil görünümden çık