kumarhane yıkıldı
680 m çeçenlere gitti
adamları kurduğu işleri batırdı (galeri, restoran, istasyon vs.)
bir tek hüsrev ağa 10 m. amerikan lirası vermişti.

onun dışında geliri neydi?

 

Görünürde sürekli bir geliri var mıydı emin değilim. Ancak gördüğüm kadarıyla para sorun değil havalarındaydı sürekli. Sanki böyle devletle bağlantılardan geliyor gibiydi ilk başlarda, yaptığı bazı işlerde de para alıyor olabilir, mesela Halo'nun hapisten kaçırılması gibi.

mbond

koruma adi altinda harac keserek. cakir'in sistemi kumarhane haric aynen devam ediyordu. hatta hatirlarsan tombalaci soygununda polat harac alamamaktan sikayetciydi mematiyle konusurken.

arakaali

1. ortağı olarak çakır'ın iplikçi nedim'deki parasının yarısına miras yoluyla sahip oldu. hatta iplikçi ile paranın ne olacağını konuşmuşlardı. şu kadarı nesrin'in hakkı, bu kadarı çocuklar 18 yaşına gelene kadar işletilecek, şu kadarı ortak olarak benim hakkım diye. yani kumarhane gelirlerini de içeren ciddi bir miktar miras kaldı.

2. koruma adı altında haraç +1. pala'lar armatör cemal'e çöktüklerinde polat memati'ye "bizim himayemizdeki adama çöküyorlar ve sen bıdı bıdı" diye fırça atıyordu. polat ile memati'nin kopmaya başladığı dönemler. kimbilir "himaye" adı altında, armatör cemal gibi kaç kişiden haraç alıyorlardır.

3. aynı dönemde laz ziya 680 milyonu verdiğinde polat "niye aldık biz bu parayı" diye sitem eden dayı ve memati'ye bağıra bağıra "sokaktan bin bin toplamıyoruz artık, sokak bitmiştir, biz en büyük olucaz" diye bağıra bağıra nutuk çekmişti. demek ki o saate kadar sokaktan bin bin topluyorlarmış.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık