[q]
(7) 

iş sorusu

Şimdi global reorganizasyon var. Daha Official olmadi, bir sürü yerel onaydan geçecek vs neyse. Ortada bir şey yok sadece duymamam gereken şeyleri söylemiş acemi bir senior manager var (normalde nda imzalanmasi gerekiyordu bunlari duymam icin)

Normalde ben üç aya benim müdürün yerine geçiyordum ama bütün işler (title ve is tanimi, ürün gruplari, müdürler) değişecek. Onun pozisyonu da kalmayacak ve yeniden farkli isimle ortaya çıkacak. Yani su anki herkesin isi komple değişiyor (1.5 yıllık global proje).

Bu noktada benim kendi cikarimlarim su (hep kendi görüşlerim, non official aldığım bilgiler sonucu cikarimlarim);
Bizim işlerin başka ürün gruplari yıllar önce hep coğu low cost yerlere alinmisti. Bize dokunmamislardi. Bence bu tam dokunacaklari zaman olacak. Ben ve benim üstümü tutarlar da alt taraf bence komple dağılacak. Bizi de remote ekiplerle devam ettirirler.

Bizim departmanda yaşadığım yerde gelecek görmüyorum çünkü ne kadar remote olsa da emea bakınca kısıtlı yani, genelde senior manager cikmazsan diğer managerlar hep lowcostlara dağılmış halde. Bu da bana gelecek olarak çok parlak konusmuyor. Gözden ırak olan gönülden de irak olacak.

Maaş iyi ama yan hak yok(yil sonu bonusu yok, kar payi var ama rakiplerin 1/4u, hisse opsiyonu yok ne kadar amerikan borsasinda coşan firma olsa da). Yani rakiplerde ortalama %10-15 bonus oluyor yıllık.

Diyorum acaba bu bir firsat mi; sirketten ayrılma paketi alıp (bu da olacakmis da resmi değil hep gizli konuşmalar simdilik) yeni diyarlara yelken mi açsam? Tahmini olarak arastirdiklarima göre 6 ay civarında brüt maaş olabilir pakette(ki normalde is bulamazsan 1 sene boyunca aylık maaşıni yatirmaya devam ediyorlar burada, sonrasinda da işsizlik maaşı basliyor totalde 3 yil kadar böyle gidersin yani). Bu da su anki net maasin 8.5 aylık hali yapar. Belki yeni sehir yeni firma belki yeni ülke (İsviçre) düşünebilirim.

Diyorum acaba kader aglarini mi örüyor. Bundan 1 ay önce ayrilmam diyordum o da ekip sebebiyleydi, is arkadaslarimi çok seviyorum, ortamim var, mutluyum yani. Ama şahsi görüşüm max 1-2 senesi kaldı buranin departman olarak. Eminim low costlara yollayacaklar çoğu işi ve ben de ekipsiz, full remote ekiple yapmak istemiyorum yani.

Ne diyoruz şimdi kader aglarini mi örüyor? Vallaha ölümlü dünya sahnesi gibi oldu 1 haftada nereden nereye geldik :)

 

Valla sen öngörüleri sağlam bir arkadaşsın. Aklına bu düşünceler düştüyse vardır bir bildiğin. Bence yeniliğin zamanı geldi, madem gelecek görmüyorsun.

numlock

Bir diğer fikir de malum reorg var. Kol gibi maas isteyip ağanın eli opulmez demek.

logisticsmanager

Valla tecrübelerinden yola çıkarak söylüyorum, mecbur kaldıkları için kol gibi maaşı kabul ederlerse, o maaşı fitil fitil getirirler adamın burnundan. Duygusal olarak sağlamsan yapıştır gitsin tabi ki.

numlock

Bu şirkette çalışmaktan ve iş arkadaşlarınızdan mutlusunuz. Bu şirkette ilerleyebiliyor ve terfi alabiliyorsunuz. Mesleki ve meslek dışı eğitimlere gönderip kendinizi geliştirmenize de destek oluyor.
Başka bir işe geçmeniz için aklıma gelen tek sebep daha iyi maaş. Eğer daha iyi maaşı da vermeyi kabul ederlerse başka bir işe geçmeniz için sebep göremiyorum. Belki siz görebiliyorsunuzdur.
Elbette sonsuza kadar aynı yerde çalışmak iyi fikir değil ama işler bu kadar yolundayken yer değiştirmek de gereksiz gibi.

michael_knight

Yeniden organizasyona neden proaktif yaklasasin ki?

osssy

ben böyle durumlarda limanı önceden hiç terketmezdim. ama piyasadaki kimse buna değmez. artık ilk giden oluyorum.

baldan kaymak

@osssy abi ben de bu lafı duyunca kafamda "alkollu musunuz lan" dedim. Sandalye kapmaca mi bu proaktif olacagiz. Ondan zaten garipsedim olayin genel yönetilis tarzi da acayip rahatsiz etti.

@baldan kaymak; şöyle ki burada tazminat olayi var biraz. Malum Fransız yasalari. Biraz baktım da ortalama 6 aylik maaş ile 1 senelik maaş gibi bir şey olabilir. Bu da 30-60 bin euro arası para yapar. Bunu alıp+yeni is bulursam gg wp olacak :)

logisticsmanager
1

mobil görünümden çık